Avantajele faptului ca la NolaKids poti sa testezi scaunele auto pentru copii

Cu siguranta printre cele mai grele decizii in ceea ce priveste siguranta copilului in timpul calatoriilor cu masina este gasirea scaunului auto perfect. Un scaun auto pentru copii perfect, trebuie sa indeplineasca toate conditiile atat din punct de vedere al sigurantei celui mic, cat si din punct de vedere al confortului acestuia.

 

Aceste doua criterii foarte importante, fac ca alegerea unui asemenea scaun sa fie destul de dificila, iar in plus trebuie sa fii atent ca scaunul pentru cel mic sa se potriveasca si sa poata fi montat fara probleme in propria masina. Si acesta este unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a te avanta in achizitionarea unui scaun.

 

Iata care sunt cateva din problemele care pot aparea daca neglijezi compatibilitatea scaunului auto pentru copii cu structura propriei masini:

 

  1. Centura de siguranta nu permite instalarea corecta

 

Lungimea centurii masinii variaza de la un producator la altul astfel incat se pot intalni situatii in care centura sa nu fie suficient de lunga pentru a permite instalarea corecta a scoicii (mai rar) sau a scaunului auto.

 

In general, scaunele care se amplaseaza cu spatele la sensul de mers necesita o centura mai lunga, dar si aici exista mai multe tipuri de instalare (in functie de producator), de aceea proba in masina este cea mai relevanta pentru a vedea daca instalarea se poate realiza corect sau nu.

 

Atunci cand centura masinii este mai lunga decat e necesar, este important ca ea sa fie tensionata bine, sa nu ramana larga dupa instalarea scoicii sau a scaunului auto.

 

Aceasta este una dintre cele mai comune probleme si greseli atunci cand vine vorba de montarea scaunului auto pentru copii, indiferent ca acesta este cu fata sau cu spatele la sensul de mers.

 

  1. Scaunul auto ales pentru cel mic nu este compatibil cu bancheta din spate a masinii tale

 

Instalarea scaunului auto in masina proprie inainte de achizitie te ajuta sa verifici daca acesta este 100% compatibil cu masina ta. Chiar daca masina este dotata cu ISOfix si vrei sa instalezi un astfel de scaun, trebuie sa verifici ca toti indicatorii de instalare sa fie verzi, baza scaunului sa fie stabila si piciorul de sprijin sa aiba contact cu podeaua.

 

Incompatibilitatile pot aparea din cauza formei foarte diferite a banchetelor (inclinate sau mai drepte, cu marginile mai ridicate la modelele sport, spatarul mai drept sau mai inclinat), a pozitionarii inelelor ISOfix (mai sus sau mai jos, sub bancheta) si chiar a podelei unde calca piciorul scaunului (piciorul este prea scurt sau exista un compartiment de depozitare in podea).

 

  1. Scaunul auto ocupa mult loc in masina

 

Desi este o problema mai frecvent intalnita la scaunele cu spatele la sensul de mers, putini parinti stiu ca si scaunele cu fata la sensul de mers necesita un spatiu de minim 55 cm fata de scaunul din fata al masinii, din motive de siguranta. Astfel, atunci cand alegem scaunul auto trebuie sa verificam daca pe locul din fata mai incape sau nu un pasager (aspect esential pentru unele familii).

 

Chiar daca bebelusul este supravegheat de un adult de pe bancheta din spate, trebuie sa lasam posibilitatea de a fi folosit locul pasagerului fie ca este vorba despre drumuri ocazionale, fie ca adultul care sta in spate va dori la un moment dat, pe durata de viata a scaunului, sa ocupe locul din fata.

 

Trebuie sa tii cont de nevoile pe care le are copilul tau si in functie de acestea sa alegi un scaun cat se poate de confortabil si sigur. Un scaun ales gresit ii poate pune viata in pericol copilului in orice secunda, in mod special amplasarea cu fata la sensul de mers mult prea devreme.

 

Daca nu vrei sa te lovesti de nici una dintre aceste probleme sau oricare alta care poate aparea pe parcursul cautarii si instalarii scaunului auto perfect pentru copilul tau, haide in magazinul nostru Nola Kids din Cluj-Napoca! Aici vei primi consiliere gratuita si vei putea testa scaunul auto pentru copii.

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Uite ca nu am stiut nimic din toate astea! Sotul a cumparat un scaun pentru cea mica si nu mi-am facut griji. Dar tot omul invata nu?

  2. Răspunde

    Nu m-am confruntat cu astfel de probleme, nici nu cred ca existu la noi asa ceva acum 30 de ani cand era fi-meu mic.( ce batranas mi-s :)) ) dar intr-adevar, imi dau seama este o problema pentru parintii care trebuie sa achizitioneze astfel de scaune si mi se pare bine venita solutia de a le testa.

  3. Răspunde

    Ma bucur ca exista posibilitatea de a testa scaunele, eu am avut probleme cu cea mică care a refuzat mai multe scaune.

  4. Răspunde

    Pentru importanța pe care o are scaunul pentru copii trebuie ca și alegerea să fie corectă.
    Dacă Nolakids oferă consiliere gratuită și oferă posibilitatea de a le încerca, atunci este nu doar un brand care se respectă dar și unul care ține cont de nevoile consumatorului.

  5. Răspunde

    Scaunul de masina este extrem de important pentru a asigura siguranta copiilor in masina.

  6. Răspunde

    Ce-i drept ocupa mult loc, asa cum ziceai si tu, dar cand ma gandesc la utilitatea lui parca acest detaliu nu ma mai deranjeaza atat de tare. Acum am trecut la inaltator si se pare ca nici pe asta nu prea-l iubeste

  7. Răspunde

    Este foarte important scaunelul de masina indifernt daca ocuoa sau nu mult spatiu in masina. Se pare ca Nolakids a inteles importanta alegerii unui scaunel de permit testarea scaunelelor si este un mare plus pentru ei.

  8. Răspunde

    Mi se pare foarte fain sa poti proba inainte scaunul de masina. Sunt foarte importante pentru siguranta copiilor nostri.

  9. Răspunde

    Sunt mai mult decat utile scaunele pentru copii si tare mult ma bucur ca s-au inventat. In schimb, nu am inteles de ce unele se monteaza astfel incat copilul sa stea cu spatele la drum.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: