Pregatirea pentru un eveniment departe de casa

Evenimentele importante necesita pregatirea amanuntita a vestimentatiei sau a aspectului, insa cand astfel de momente se petrec in alta localitate, fie pregatirea se face acasa cat mai mult posibil, fie se cauta solutii – in masura posibilitatilor – in apropierea locului desfasurarii evenimentului.

 

In situatii in care nu exista la indemana saloane pentru aranjarea parului sau pentru machiaj, solutia este pregatirea coafurii cu o zi inainte si, eventual, improspatarea acesteia inainte de eveniment.

 

Bagajul pentru eveniment

 

Vestimentatia pregatita pentru eveniment este cea mai importanta, astfel incat trebuie avuta in vedere nu doar o tinuta, uneori chiar mai multe – daca evenimentul se intinde pe parcursul a mai multor momente dintr-o zi sau chiar in mai multe zile. In plus, o tinuta de rezerva pentru momentul cel mai important este de multe ori salvatoare.

 

Produsele pentru ingrijire personala sau pentru machiaj si aranjarea parului nu trebuie sa lipseasca din bagajul cuiva care urmeaza sa participe la un eveniment important, chiar daca vor fi necesare doar pentru mici retusuri. Un ruj, un rimel si o pudra pot sta chiar in poseta femeii la eveniment, iar un fixativ poate salva o bucla rebela.

 

Atentie insa in cazul deplasarilor cu avionul, deoarece in bagajul de mana nu se pot lua recipiente cu cantitati mai mari de 100 ml!

 

Pregatirea pentru eveniment cu forte proprii

 

Daca ajutoarele profesioniste lipsesc cu desavarsire inaintea evenimentului, parul poate fi aranjat mai lejer si totusi sa arate bine, iar un machiaj nu foarte sofisticat, dar asortat va salva tinuta.

 

Parul poate fi coafat cu o placa sau cu un ondulator, iar secretul coafurii sta in folosirea unor produse de calitate, astfel incat o spuma profesionala pentru par poate fi de mare folos cuiva care are parul ondulat, accentuand buclele si fixandu-le intr-o forma dorita, dar asigurand si un aspect placut, neincarcat.

 

Machiajul trebuie sa fie facut in functie de momentul zilei, dar si tinandu-se cont de tinuta si de culorile vestimentatiei. Produsele folosite pentru machiaj trebuie, de asemenea, sa fie de calitate si sa cuprinda cateva elemente strict necesare: anticearcan, fond de ten, putina pudra si fard, in cursul zilei fiind necesare culori pastelate, subtile, pe pleoape sau pe buze. Evidentierea ochilor, incluzand aranjarea sprancenelor este o etapa delicata a machiajului, care trebuie sa fie mai discreta in machiajul de zi si mai pronuntata seara. Pentru machiajul de seara, intensificarea machiajului de zi se poate face folosindu-se nuante mai puternice pentru colorarea fetei.

 

Alegerea parfumului este, de asemenea, importanta pentru a face o impresie buna la un eveniment. In sezonul cald este potrivit un parfum floral, subtil, care sa nu fie strident si deranjant pentru cei din jur, in schimb, un parfum puternic sau cu miros intens poate fi atragator si placut daca vremea este rece.

 

Nu este de neglijat pregatirea unor pantofi de rezerva pentru evenimente mai lungi, cei cu tocuri inalte pot fi inlocuite cu incaltaminte mai comoda pentru a se evita umflarea picioarelor si pentru a se asigura voia buna si, daca este o petrecere, pofta de dans.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    De cate ori plec la o nunta in alt oras, incerc sa nu duc totul cu mine 😀 cu timpul m-am invatat sa imi fac bagajul cat mai mic si totusi sa iau tot ce e necesar.

  2. Răspunde

    Inca nu m-am obisnuit sa folosesc spuma pentru par, desi incerc de ani de zile, am si acum prin casa, zici ca am doua maini stangi. In schimb, nu-mi lipseste niciodata fixativul.

  3. Răspunde

    Atunci cand merg la un eveniment important apelez hair stilisti ca sa-mi aranjez parul s-au optez pentru varianta naturala, ma machiez singura si imi aleg cu mare atentie tinuta si parfumul.

  4. Răspunde

    Oh, si eu petrec mult timp pentru a ma pregati de eveniment! Dar imi place acea agitatie, acea adrenalina! Cat despre aranjarea parului – acesta este aspectul caruia ii dedic cel mai mult timp

  5. Răspunde

    multumim mult de informatii,nu merg eu des departe la evenimente dar cand merg am nevoie de tot ce ne-ai prezentat tu!

  6. Răspunde

    Intr-adevar, pentru astfel de evenimente ne trebuie timp si pragătiri serioase din vreme. Am invatat sa ma machiez si sa ma coafez si singura, asta e norocul meu. 😀 Nu la nivelul de expert, dar, acolo, decent- mă pricep și eu! (cred) 😀

  7. Răspunde

    Cu timpul am învățat să fac bagajul cu tot ce-mi trebuie fără să iau toată casa 🙂
    Spuma nu lipsește, evident, la fel fardurile.

  8. Răspunde

    Eu mi-as cara toata casa dupa mine. Parca tot ma gandesc ca imi trebuie si aia, si aia, si aia… Machiajul mi-l fac singura, de fiecare data.

  9. Răspunde

    Cu evenimentele departe de casa e mai greu cu aranjatul parului. Insa cu o spuma buna sau un fixativ de caliatte si putina indemanare, vom arata senzational.

  10. Răspunde

    Ultima oara cand am fost la o nunta in alt oras aproape am plecat cu toata casa dupa mine. Efectiv nu stiu cum sa ma organizez si cum sa mai renunt la produsele de care chiar nu am nevoie.

  11. Răspunde

    Nici nu vreau sa imi imaginez cate trebuie sa care dupa o ea o femeie care are un eveniment in alta localitate sau chiar in alta tara De exemplue, o nunta in alt oras. Cred ca toate cosmeticele le ia dupa ea!

  12. Răspunde

    Într-adevăr, e un pic aiurea ca evenimentul sa aib loc în alt oraș, eu m pățit-o și ai de luat o gramada cu tine!

  13. Răspunde

    Intotdeauna am papuci de schimb. Nu rezist ft mult pe tocuri, iar confortul e ft important pt mine.

  14. Răspunde

    Incerc sa ma organizez bine de acasa pentru a ma descurca rapid cu totul si ca sa nu-mi lipseasca nimic. Ma enervez rau cand nu reusesc sa-mi duc planul la capat

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: