Ingrijirea genelor si sprancenelor – trucuri&idei

O privire seducatoare este cea pe care o cautam de cele mai multe ori la un machiaj. Nu vorbim astazi despre tehnici sofisticate de tatuare a sprancenelor sau de laminare a genelor si nici de extensii ale acestora.

Ingrijirea genelor si sprancenelor intr-un mod natural

Poate cea mai delicata etapa este cea care se refera la sprancene. Pensarea acestora reprezinta un pas important si respectarea unor mici reguli te pot orienta. Nu mereu aspectul „ideal” al sprancenelor se potrivesc tipului nostru de fizionomie.

Daca fata persoanei este una mica sprancenele intens conturate si proeminente nu vor arata bine. La fel si in cazul in care avem sprancene micute, slab conturate la o persoana cu o fata mare, obraji carnosi (asa cum este cazul meu).

Reguli de baza in conturarea sprancenelor

*spranceana trebuie sa-si inceapa arcul in linie dreapta cu baza nasului (ca in figura) si sa-si termine coada la coltul extern al ochiului

*pensatul excesiv va duce in timp la deteriorarea aspectului sprancenelor

*pentru zona dintre sprancene putem apela la aceste lame speciale (eu le folosesc pentru acel puf mic care exista). Acestea le-am gasit la un pret bun in set de trei bucati pe site-ul celor de la Recipiente cosmetice.

*innainte de pensarea sprancenelor este necesara pieptanarea acestora – fie cu un pieptene special de sprancene, fie cu ajutorul unor perii aplicatoare de rimel. In cazul in care exista fire mai lungi acestea se scurteaza cu ajutorul unei forfecute.

*pentru ca sprancenele sa aiba un aspect frumos trebuie sa ne ocupam si de hranirea acestora. Putem apela la creme sau serumuri speciale (formule existente deja ) sau putem apela la remedii naturale: ulei de cocos, ulei de ricin sau de migdale aplicat in cantitate mica pe zona sprencenelor cu aplicatorul special sau chiar simplu cu degetele.

Eu prefer sa folosesc aplicatorul pentru ca mi se pare mai facil. In plus folosesc aceasta reteta si pentru gene si pentru sprancene:

~o lingurita ulei de ricin

~o lingurita ulei de cocos

~o lingurita ulei de migdale

~2picaturi de vitamina E-uleioasa

Si pentru ca nu am timpul necesar sa prepar mereu formula aceasta, apelez la o sticluta de la Recipiente Cosmetice (acest ambalaj asemanator sticlutei cu rimel).

In acest fel imi este mult mai usor sa aplic produsul in fiecare seara pe gene si sprancene innainte de culcare.

Pentru hidratarea zonei apelez unori la pliculetele cu ceai negru sau verde pe care le aplic direct in zona ochilor .

Tu ce trucuri folosesti pentru a avea gene si sprancene frumoase?

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Foloseam mult uleiul de ricin pentru indesarea lor, acum sprancenele au fost conturate cu microblading, iar pentru a avea genele mult dorite, am apelat la extensii de ani buni.

  2. Răspunde

    Recunosc ca nu am folosit decat o data uleiul de ricin, insa nu isi face efectul doar o data aplicat. Insa am sa imi fac si eu reteta ta, e rapida, usoara si fff usor de aplicat!

  3. Răspunde

    Eu recunosc ca nu prea le hidratez si folosesc doar produse de definire. Am farduri si rimel pentru sprancene, le tund cand devin prea lungi si mai folosesc si fixativ pentru fixare.

  4. Răspunde

    am avut si eu acele lame, dar nu sunt chiar asa ok, pentru ca indesesc parul destul de mult. actioneaza cam ca lama de ras..

  5. Răspunde

    Recunosc ca nu dau o asamare importanta ingrijirii genelor si sprancenelor, genele le mai perii din cand in cand.

  6. Răspunde

    Niciodata nu am avut forma sprancenelor pe care mi-am dorit-o. Ma gandesc dn ce in ce mai mult la un microblading

  7. Răspunde

    Foloseam ulei de ricin dar nu am fost constanta asa ca am renuntat.

  8. Răspunde

    am zis eu bine de cand am vazut periutele pe Instagram ca ne pregatesti un nou articol la sectiunea ingrijirea naturala. Promit ca tratamentul asta pentru gene il voi face si eu ca le am destul de rare. Am retinut si de unde sa imi cumpar recipiente cosmetice.

  9. Răspunde

    Eu nu prea folosesc nimic, trebuie sa recunosc. Tot ma tin sa fac vreun tratament, dar nu reusesc sa ma tin de el.

  10. Răspunde

    Stiu ca sunt anumite reguli dupa care te poti ghida pentru a avea niste sprancene absolut perfecte

  11. Răspunde

    Eu am inceput sa nu mai am rabdare sa imi prepar solutii in casa, asa ca mi le regenerez cu diverse seruri din comert. 😀

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: