Intrebari&raspunsuri despre implantul dentar

Implantul dentar este cel care iti reda zambetul, este cel care te face sa arati intr-un mod agreabil, dar de multe ori pacientii isi refuza aceasta procedura medicala din teama sau din lipsa unor informatii.

Astazi, eu, doctorul de serviciu, vin sa va raspund la intrebari pe care poate le aveti despre implantul dentar.

Implantul dentar – intrebari si raspunsuri

Daca alegi realizarea unui implant dentar Bucuresti, atunci trebuie sa iei in calcul si o clinica pe masura. Alegerea unui cabinet de stomatologie Bucuresti este la fel de importanta ca si procedura in sine.

Doare?!

Prima intrebare pe care toti pacientii si-o pun este legata de durerea fizica.

Ca medic, dar si ca pacient care are deja 3 implante, vorbesc direct in cunostinta de cauza. Nu doare realizarea in sine a implantului pentru ca exista anestezie. Dupa ce efectul ansteziei dispare este indicat un antialgic la nevoie (in ceea ce ma priveste a fost nevoie doar in ziua respectiva) si a unui antiinflamator (eu am luat doar 2 zile) in functie de fiecare pacient in parte.

In cazul in care este necesara o aditie de os este posibil ca medicul dv sa va recomande si antibiotic postoperator. Fiecare caz este insa particularizat.

Pot merge la sala imediat dupa implant?

Este indicat sa evitati formele de efort fizic intens in primele zile postimplant pentru ca zona respectiva este usor inflamata. La mine inflamatia locala a durat doar doua zile si nu a fost vizibila decat local.

La cat timp dupa implat revin la control?

De obicei controlul se face in momentul suprimarii firelor, la 7-10 zile post procedural. Daca medicul care realizeaza implantul va recomanda controlul mai devreme (in functie de cazul fiecaruia) paceintul este informat cu privire la acest aspect.

Mananc normal dupa implant?

Eu am mancat normal, dar nu in partea respectiva cu implantul. Am evitat totusi alimentele dure si periajul dintilor in zona respectiva pe toata perioada in care a existat acea usoara inflamatie.

In momentul implantarii am deja un dinte nou?

Da, pacientul pleaca in aceeasi zi cu un dinte provizoriu.

Daca urmez un anumit tratament cu medicatie cronica pot face implant?

Medicul stomatolog trebuie informat cu privire la medicatia dv si el va va da toate informatiile necesare.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca daca aveti deja un implant dentar o eventuala examinare IRM nu se poate realiza( se poate apela insa la CT- in cazul unor situatii care se impun)

Trebuie sa scot intai un dinte sa pot pune implantul dentar sau  se poate realiza in aceeasi sedinta?

Sunt situatii in care se poate realiza extractia radacinii dv si in aceeasi sedinta si implantarea, la fel cum sunt si cazuri in are se asteapta vindecarea zonei si ulterior implantarea. Tot acest procedeu este personalizat.

In concluzie,  implantul dentar este o solutie optima pentru un zambet frumos. Este  o alegere inspirata pentru o masticatie sanatoasa si un procedeu chirurgical pe care il recomand tuturor.

Lipsa unui dinte va atrage dupa sine modificari in timp a celor vecini  sau antagonisti, va schimba morfologia si modul de masticatie atragand dupa sine alte modificari in cavitatea bucala.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Am înțeles că nu se poate face implant oricui, că depinde de os sau așa ceva.
    Și eu sunt interesată.

    1. Răspunde

      Cred ca si la pacientii care nu prea au pe ce se poate face implant, dar costa mai mult pentru ca implica o alta operatie, cea de aditie osoasa. Sper sa nu ma insel, dar asa am inteles eu. Poate ne lamureste cineva.

      1. Răspunde

        Eu am avut la unul dintre implanturi si aditie osoasa si intr-adevar procedeul este mai costisitor financiar ,dar a meritat.

        1. Răspunde

          Multumesc.

    2. Răspunde

      Cred ca doar medicul stomatolog este cel care in urma consultatiei decide ce fel de procedura realizeaza pentru fiecare in parte.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: