Sare de baie parfumata cu lavanda

Sare de baie pafumata – placerea  serilor de toamna

Cine nu iubeste o baie parfumata?!

 

Eu sunt cea care prefera baile lungi si parfumate la lumina lumanarilor, mai ales toamna cand afara ploua.

Momentan toamna isi face asteptata sosirea  (chair daca calendaristic este deja prezenta) dar asta nu ma impiedica sa-mi pregatesc o sare parfumata cu lavanda.

Era o perioada cand cheltuiam sume impresionante pe astfel de produse. Astazi m-am mai maturizat si am invatat ca nu tot ceea ce este scump este neaparat si bun.

Am invatat sa-mi prepar singura o gama intreaga de produse cosmetice de la cele mai simple cum este cea pe care v-o prezint astazi, pana la cele mai complicate creme, sampoane, serumuri.

Sare de baie parfumata cu lavanda

Pentru ca am achizitionat cantitati impresionante de lavanda (care s-a uscat frumos in cosulet) atunci cand am fost sa-i fac sedinta foto Jasminei (despre care va povesteam aici) si pentru ca anul acesta am fost la Praid de unde am venit cu masina incarcata de sare (bruta) – care acolo era extrem de ieftina (5 lei 3 kg) am decis sa prepar astazi o sare parfumata simpla, dar foarte utila.

Avem nevoie de:

∴ 5 linguri sare grunjoasa (cu cat este mai inchisa la culoare cu atat mai buna, pentru ca insemana ca nu a fost rafinata)

∴ 5lingurite sare amara (care este un miorelaxant perfect)

∴ 15 picaturi de ulei esential de lavanda (despre care v-am povestit aici)

∴ flori de lavanda uscate

∴ recipient cosmetic pentru depozitare. Eu am aceasta cutie care se inchide etans de la Recipiente cosmetice . Este foarte buna avand acel mic capac de plastic in interior protejand astfel evaporarea uleiului esential. Recipientul cosmetic ales trebuie sa fie perfect inchis intre utilizari pentru ca uleiul esential este volatil si riscati sa aveti o sare parfumata de baie…neparfumata 🙂

Se poate adauga optional colorant dar eu am vrut sa fie cat mai naturala.

 

 

Cum procedam?

Se amesteca efectiv intr-un bol toate ingredientele si se transfera in recipientul cosmetic avand grija sa-l inchidem ermetic.

 

La final decoram cutia cu ceea ce ne dorim.

Eu am decorat-o cu ajutorul unei carioci albe (rezistenta la transfer) si mici stikere. Poate fi oferita astfel cadou fiind personalizata cutia in functie de preferintele personale

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Bun pontul cu alegerea sarii in functie de culoare. O doamna de la mine de pe strada m-a vazut o data ca am luat sare din aceea grunjoasa de muraturi si eram cam inchisa la culoare si m-a intrebat ca de ce pun asa ceva la muraturi, ca ea pune sare alba. I-am zis ca bunica numai cu sare d-asta „necurata” facea mancare si era mai sanatoasa.

    1. Răspunde

      Clar! Cu cat este mai neagra cu atat este mai ‘bruta’ si evident mai sanatoasa!

Leave a Reply

Lasă un mesaj

%d blogeri au apreciat: