Natur all Home – cand si cum folosim uleiurile esentiale

Natur all Home locul unde natura face parte din casa ta!

Uleiul esential este un lichid hidrofob (nu o substanta grasa) care contine uleiurile volatile concentrate ale plantelor, extrase prin distilarea cu aburi.

Cum folosim uleiul esential?

~ Picuram direct in cada sau pe podeaua dusului.

Un ulei esential recomandat pentru starile de anxietate, oboseala, cefalee post efort intelectual sau pentru inducerea unui somn odihnitor este uleiul esential de lavanda.

Pentru ca este un bun miorelaxant, uleiul esential de lavanda adaugat in cada (5-7 picaturi in functie de preferinta personala) determina o calmare si o stare decontracturanta, fiind si un usor antiseptic, antiinflamator si antifungic.

Aplicat direct pe intepaturile de insecte are rolul de-a calma pruritul cauzat de acestea; are insa si un efect repelant (tin tantarii la distanta impreuna cu uleiul esential de citronella).

Fiind un bun cicatrizant si regenerator este recomandat adolescentilor cu cicatrici post acnee(2-3 pic intr-un ulei vegetal de tip uscat, acmella sau galbenele)

Natura all Home are atat varianta de 10 ml cat si cea de 50 ml in functie de preferintele personale.

Ca medic fitoapiterapeut am apreciat intotdeauna produsele naturale pentru ca natura a stiut intodeauna sa ofere „leacul” potrivit.

Tot in categoria uleiurior care induc somnul si miorelaxarea sunt si uleiurile esentiale de musetel, salvie, coriandru.

~ Uleiurile esentiale se pot adauga in apa fierbinte pentru inhalatii; 2-3 picaturi de ulei esential de pin este ideal pentru cai respiratorii, nas infundat, congestie locala – fiind un bun antiinflamator, calmeaza tusea seaca si disfagia.

~ Uleiul esential de busuioc sau tea tree adaugate intr-o sticluta cu pulverizator cu alcool de cereale de 90 de grade are rolul de-a dezinfecta suprafetele lasand in urma un parfum placut.

~Gargara cu apa sarata in care adaugam 1-2 pic de ulei esential de tea tree calmeaza inflamatia locala, gingivoragiile sau alte infectii locale.

~Uleiul esential de portocala dulce sau grapefruit adaugat intr-un ulei vegetal (de cocos sau struguri) il transforma intr-un ulei de masaj perfect, relaxant. Se poate combina cu uleiul esential de lavanda.

De unde luam uleiuri esentiale si cum le pastram?

Natur all Home este magazinul online de unde se pot comanda uleiuri esentiale (la 10,50,100 ml) – produse naturale de exceptie.

Aceste uleiuri esentiale  se  vor pastra in ambalajul lor original, de preferat in locuri intunecate.

~ Pentru zilele calduroase de vara uleiul esential de menta confera senzatie de racorire. 2-3 picaturi de ulei esential aplicat pe aerul conditionat sau in zona geamului va transforma camera intr-o oaza racoritoare.

Nota…

uleiul esential de menta este extrem de util in locuinte pentru ca nu este „iubit” de furnici sau paienjeni.

~O alta utilizare a uleiului esential este sub forma de vapori pentru purificarea aerului din incapere.

Difuzorul de aromaterapie de la Natur all Home pe care l-am achizitionat este perfect pentru un parfum discret si placut in intreaga casa. Capacitatea maxima a rezervorului este de 300 ml in care adaugam apa si 5-7 picaturi de ulei esential. Are iluminare cu leduri, astfel incat noaptea iti confera o stare de confort si relaxare. Nu-mi fac griji daca adorm pentru ca aparatul are oprire automata la terminarea apei din rezervor. Are un zgomot redus de operare, iar tehnologia este cu ultrasunete.

Va asigur ca merita fiecare banut!

Apeleaza la Natur all Home pentru sanatatea ta si a familiei tale!

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Un difuzor de aromaterapie vreau neaparat si eu. Asa ca osa imi iau si eu cat mai curand unul ca sa ma pot bucura din plin de aromele uleiurilor esentiale.

    1. Răspunde

      Modelul acesta ti-l recomand cu drag! Este foarte fain din toate punctele de vedere:silentios, design modern, aspect placut prin jocurile de lumini!

  2. Răspunde

    Nu am folosit niciodata uleiuri esentiale. O sa mai citesc despre ele sa ma mai documentez. 🙂

    1. Răspunde

      Merita sa te documentezi…dupa aceea devii dependenta de ele!

  3. Răspunde

    Imi plac si mie uleiurile esentiale dar nu prea le folosesc pentru ca nu stiu cum. Un difuzor din acela mi-ar prinde foarte bine! Am sa imi iau si eu unul cat de curand. Cred ca merita investitia!

    1. Răspunde

      Cu siguranta!

  4. Răspunde

    Imi place foarte mult difuzorul pt aromaterapie pentru ca cel care il aveam mi s-a cam stricat putin 😉 si cred ca am nevoie de altul.

    1. Răspunde

      Acesta e cea mai buna optiune!

  5. Răspunde

    Ce idee buna cu uleiul de lavanda picurat in cada. Oare de ce nu mi-a trecut pana acum prin cap?

  6. Răspunde

    Folosesc astfel de uleiuri pt aromaterapie in casa.. imi plac si am diferite arome

    1. Răspunde

      La fel si eu…cred ca am peste 50 de sticlute in casa 🙂

  7. Răspunde

    Trebuie neaparat sa-mi iau si eu un difuzor de aromaterapie pentru ca am mai multe uleiuri esentiale si tare as vrea sa ma bucur de ele 🙂

  8. Răspunde

    Dragit tare difuzorul, migar fi trebuit si mie, sa nu mai stau cu lampa

  9. Răspunde

    Difuzorul ala mi se pare senzational. Vara nu folosesc aromaterapie, dar iarna nu pot sta fara

  10. Răspunde

    […] -10 pic.ulei esential citrat (eu l-a ales pe acesta despre care v-am mai povestit aici) […]

  11. Răspunde

    Anul acesta m-a cprins si pe mne febra uleiurilor esentiale si a diffuserului! Este geniala aromaterapia si ma bucur ca m-am apucat de ea.

  12. Răspunde

    […] ∴ 15 picaturi de ulei esential de lavanda (despre care v-am povestit aici) […]

  13. Răspunde

    […] Despre uleiurile esentiale poti sa citesti si acest articol! […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: