3 pasi pentru a contura o imagine profesionala interesanta

O intalnire intamplatoare poate fi un punct de cotitura in viata profesionala a unei persoane daca prima impresie starneste curiozitatea si atentia, iar ocazia este folosita pentru a schimba cateva informatii profesionale si carti de vizita cu interlocutorul care ofera sau are nevoie de experienta profesionala.

 

Cartile de vizita sunt o risipa in era profilelor de pe retelele sociale?

 

Profesionistii – fie au un renume, diverse titluri importante sau functii, fie sunt liber profesionisti sau freelanceri, cum sunt definiti mai recent – au rezultate recunoscute atat de cei care activeaza in domeniul lor, dar si de clienti, colaboratori, parteneri sau publicul larg. Iar daca intalnesc persoane cu care inca nu au fost in contact si exista oportunitatea de a initia o activitate impreuna, comunicarea este foarte importanta, conversatia trebuind sa depaseasca granitele profesionale si sa se creeze o discutie interesanta si placuta.

Tinerii sunt mai obisnuiti sa creeze legaturi prin intermediul retelelor sociale, la fel si cei care folosesc internetul si telefonul inteligent in mod frecvent, insa oferirea unei carti de vizita a devenit un gest mai putin obisnuit decat cu 10 ani in urma, lasand o impresie deosebita fata de simpla comunicare a numarului de telefon sau a numelui de profil de pe o retea sociala.

Un curriculum vitae cuprinzator pentru cei care candideaza la un job sau sunt in cautare de colaborari

Chiar si cei multumiti de locul de munca pot aplica la diverse activitati care le pot imbunatati performantele profesionale, iar freelancerii au nevoie de cat mai multe colaborari care sa le imbogateasca CV-ul pentru a putea lucra cu beneficii mai mari.

Exista o tendinta ca angajatorii sau cei care ofera colaborari sa fie interesati si de personalitatea celui cu care vor lucra, astfel incat pasiunile finalizate in diverse feluri vizibile – de exemplu: un blog cu creatii literare, artistice sau chiar cu recomandari profesionale, participari la intalniri profesionale, expozitii sau targuri, chiar si o pagina pe o retea sociala cu imagini din activitatea profesionala sau hobby-uri personale – pot sugera unele potriviri cu cei din echipa din care urmeaza a face parte.

 

Fa impresie ca profesionist cu un cont pe LinkedIn!

 

Un profil pe o retea sociala frecventata de majoritatea prietenilor va aduce cu siguranta multe aprecieri, insa cei interesati de activitatea profesionala se vor uita mai degraba pe reteaua LinkedIn, unde este recomandabil ca fiecare profesionist sa-si creeze un profil. Aceasta retea dedicata profesionistilor este structurata in asa fel incat CV-ul sa poata fi ilustrat foarte usor in mediu virtual si sa fie vazut atat de cei din reteaua utilizatorului, cat si de cei interesati de anumite calificari sau experiente profesionale.

De asemenea, postarile si discutiile de pe aceasta retea sunt la un nivel orientat spre cariere si medii profesionale, iar persoanele care au un cont aici pot fi urmarite de cei interesati sa angajeze profesionisti pe anumite specialitati si sa faca oferte de lucru.

Platforma recomanda job-uri in functie de interese, iar notificarile ii tin la curent pe utilizatori cu ceea ce se intampla in domeniile sau companiile bifate de ei.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Foarte adevarat, reteaua LinkedIn a fost destinata profesionistilor, head management-ului si persoanelor cu un profil business.

  2. Răspunde

    Uite ca fix Linkedin imi lipseste. Nu reusesc deloc sa ma acomodez si sa folosesc aceasta platforma. Am auzit ca multe persoane folosesc platforma pentru noi angajari, etc

  3. Răspunde

    Carti de vizita nu mi-am facut, dar mie mi se par necesare si foarte utile.

  4. Răspunde

    Si eu mi-am facut carti de vizita pentru blog. Chiar mi se par utile.

  5. Răspunde

    Si eu as vrea sa mi fac niste carti de vizita, cont de linkdin am, dar nu il prea folosesc.

  6. Răspunde

    Cartile de vizita sunt tare utile, de multe ori salvam un numar de telefon si un nume, dar nu mai stim exact cine e persoana. In cartea de vizita, gasesti toate detaliile.
    Contul de LinkedIn trebuie sa-l actualizez si eu, si mi se pare o platnforma serioasa.

  7. Răspunde

    O carte de vizita mi se pare foarte importanta, ca si un profil pe LinkedIn. Cu prima oferi datele de contact iar cu profilul pe LinkedIn, practic ofe in fe de CV.

Leave a Reply

Lasă un mesaj

%d blogeri au apreciat: