Cum inchiriezi apartamentul – mobilat sau nemobilat?

Esti proprietarul unui apartament in care nu locuiesti si ai dori sa iti rotunjesti veniturile oferindu-l in chirie? Suntem siguri ca in cazul in care esti la prima actiune de acest gen, ai o multime de intrebari despre ce presupune inchirierea unui apartament.

 

Primul impuls atunci cand te gandesti sa iti dai apartamentul in chirie este sa il pui pe un site pentru inchirieri apartamente in Ploiesti. Afisarea anuntului este insa partea cea mai simpla a procesului de inchiriere a unui apartament. Inainte de asta trebuie sa te informezi foarte bine si sa stii cu exactitate atat care sunt drepturile si obligatiile unui proprietar care isi ofera apartamentul spre inchiriere, cat si care sunt drepturile si obligatiile celui ce urmeaza sa iti inchirieze apartamentul.

 

Printre intrebarile importante in ceea ce priveste inchirierea unui apartament, este daca il vei pune la dispozitia persoanelor doritoare gata mobilat sau fara piese de mobilier. Tocmai din acest motiv, am ales ca azi sa dezbatem acest subiect si sa vedem care sunt avantajele in ambele cazuri.

Cat de mobilat sa fie apartamentul?

Majoritatea apartamentelor oferite spre chirie sunt amenajate doar cu piesele de mobilier de baza. Aici se incadreaza piese de mobilier precum pat, saltea, sifonier, mobila de bucatarie si canapea. In schimb, sunt si multe apartamente mobilate si decorate de la A la Z, atata cu perdele, lampi, covoare, cat si cu diferite obiecte de decor si electrocasnice. In functie de cat de mobilat este apartamentul pretul acestuia poate sa fie mai mare sau mai mic.

Avantajele apartamentelor mobilate

Printre avantajele apartamentelor mobilate pentru proprietar se numara faptul ca sansa ca cineva sa inchirieze apartamentul este mult mai mare. Avand in vedere ca in general sunt mai multi clienti care cauta locuinte gata mobilate. Un alt avantaj este ca, in momentul in care chiriasii pleaca, proprietarul ramane cu mobila si deci cu avantajul de a reinchiria mai rapid.

 

In ceea ce priveste chiriasul, avantajele de a se muta intr-un apartament gata mobilat sunt evidente. Cel mai mare avantaj fiind faptul ca va putea sa se mute imediat, fara a mai fi nevoit sa cheltuiasca bani suplimentari.

Avantajele apartamentelor nemobilate

In ceea ce priveste apartamentele nemobilate, statisticile spun ca, chiriasii care aleg un apartament nemobilat tind sa locuiasca acolo o perioada mai lunga de timp. Iar aceasta informatie se bazeaza pe faptul ca investind deja o suma considerabila de bani in piese de mobilier si achizitionand tot ce au nevoie, mutarea poate fi o operatiune complexa si costisitoare.

 

Alegand un apartament nemobilat, chiriasii vor avea ocazia sa isi mobileze apartamentul exact dupa gusturile proprii, nefiind obligati sa locuiasca intr-un apartament mobilat pe gusturile proprietarului, care sa fim sinceri, de multe ori nu se potriveste cu gusturile chiriasilor. Totodata, aducand propriile piese de mobilier, chiriasii vor fi mult mai atenti si mai grijulii cu acestea, incercand sa nu produca pagube.

 

Acum ca ai aflat care sunt avantajele atat pentru apartamentele gata mobilate cat si pentru cele nemobilate, ai posibilitatea sa decizi cum urmeaza sa iti dai apartamentul in chirie. Trebuie sa fii atent ca pozele pe care le pui langa anuntul de inchirieri apartamente Ploiesti sa fie conforme cu realitatea si indiferent ca apartamentul este mobilat sau nu, asta sa se reflecte in imaginile incarcate.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    eu l-as alege mobilat pentru ca e mult mai simplu sa te muti in si din acel apartament. Mobila se strica adesea cand este mutata/transporata, asa ca mai bine o folosesc pe-a altuia.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: