Cum iti faci manichiura acasa in 3 pasi simpli?

Cand vine vorba despre o manichiura perfecta, nu stii intotdeauna ce sa faci si ce sa nu faci pentru un rezultat optim. Dar cu toate astea stim ca iti doresti ca unghiile tale sa fie mereu ingrijite si manichiura ta sa fie impecabila. Tocmai din acest motiv am ales ca in articolul de azi sa iti explicam pas cu pas cum poti sa ai o manichiura impecabila chiar daca o faci de una singura. In intimitatea casei tale, folosind cele mai bune pile si buffere pentru unghii, solutii vitaminizante si cateva lacuri, ai posibilitatea sa ai mereu o manichiura impecabila.

Nu te stresa din cauza faptului ca nu ai timp sa ajungi in fiecare luna la salon pentru a-ti face unghiile. Urmareste pasii de mai jos si vei avea o manichiura impecabila respectand doar cateva lucruri de baza.

1. Pilirea unghiilor

Dupa ce ti-ai taiat unghiile este foarte important sa le pilesti pentru a evita ruperea si exfolierea acestora. Trebuie sa fii foarte atenta la cum iti pilesti unghiile pentru a nu face mai mult rau decat bine. Daca vei misca pila de unghii inainte si inapoi, intr-un sens haotic, te vei alege cu unghii predispuse exfolierii si ruperii.

Stabileste un unghi optim pentru pilire si impinge instrumentul intr-o singura directie. Incepe cu coltul stang al unghiei si mergi catre centru, apoi cu cel drept in acelasi sens. Miscarile scurte te ajuta totodata sa nu deformezi unghia mai mult decat iti doresti. La final este important sa verifici ca toate unghiile sa aiba aceeasi forma si lungime.

2. Ingrijirea cuticulelor

Forma unghiilor tale este mult influentata si de modul in care iti sunt ingrijite cuticulele. Pentru a indeparta cuticulele intr-un mod cat mai usor si eficient, trebuie sa ai in vedere doi pasi simpli.

In primul rand trebuie sa iti hidratezi cuticulele, fie cu un ser special, fie cu apa. Dupa hidratare impinge cuticulele usor pentru a le indeparta. De obicei nu este recomandata taierea lor, avand in vedere ca dupa taiere acestea vor creste mai repede. Insa daca in mod obisnuit le tai, poti face asta in continuare fara nici o problema.

3. Aplicarea ojei

Atunci cand aplici oja, ai grija ca pensula acesteia sa nu fie foarte incarcata. Cu o pensula supraincarcata risti sa obtii un rezultat imperfect si supus deteriorarii. Indiferent de culoarea pe care o alegi incepe aplicarea din mijlocul unghiei si termina in cele doua parti laterale. Foarte important atunci cand aplici oja este sa nu acoperi si cuticulele. Lasa o portiune fina intre cuticule si startul de oja pe care il aplici. In schimb, nu neglija varful unghiei. In acest fel vei preveni cu succes exfolierea si ruperea unghiilor si intensifici latura estetica a manichiurii. Dupa aplicarea lacului este de asemenea important sa aplici un strat de top coat, pentru a fixa lacul pe unghii si pentru ai da manichiurii tale o stralucire aparte.

Urmand cu atentie acesti trei pasi si folosind produse de calitate vei reusi sa ai o manichiura impecabila in fiecare zi. Comanda cu incredere cele mai bune pile si buffere pentru unghii, solutii vitaminizante si oje semipermanente din magazinul online al celor de la Aurora Secret.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Foarte buna sfaturile tale. Dupa ce am citit, am realizat ca este important sa ai o baza buna pentru oja, nu doar ce oja este important

  2. Răspunde

    Colegii din liceu isi aduc aminte de mine ca fiind singura din clasa care venea la scoala cu unghiile lungi si vopsite numai in rosu aprins, asa ca am ceva experienta in domeniu.

  3. Răspunde

    eu am o problema cu cuticulele. Cel mai adesea reusesc sa pun si pe ele ceva oja, desi e clar ca nu ar trebui. Nu sunt chiar priceputa intr-ale manichiurii.

  4. Răspunde

    Eu nu mai am. Răbdarea din trecut. Atunci aveam timp mai i mult și reușeam sa realizez manichiuri faine

  5. Răspunde

    Eu mi le fac doar singura acasa sau mi le mai face si mama, eu nu prea am rabdare.

  6. Răspunde

    Uneori imi este dor sa imi fac manichiura acasa, dar de 7 ani merg lunar la salon si acolo ma mai relaxez si eu.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: