Team building cu activitati potrivite pe timp de toamna

Cu toate că toamna poate părea un anotimp nu foarte prietenos, pentru mulți acest anotimp este cel favorit. Adevărul despre acest anotimp este că deși “natura moare” întregul proces este un real spectacol. În ceea ce privește activitățile de team building toamna, sunt unele pentru care vremea este mult mai favorabilă în acest sezon. Având în vedere că nu mai este atât de cald afară ca și în zilele toride de vară, activitățile precum cățărarea, rapelul sau plimbările prin natură sunt mult mai plăcute la temperaturi tomnatice.

Tocmai pentru a evidenția frumusețile acestui anotimp și pentru a-i scoate în evidență avantajele în ceea ce privește team building-ul și activitățile outdoor, am ales ca în articolul de azi să îți descriem trei activități pe care îți este mai mare dragul să le practici în acest sezon.

1. Trekking – Hiking

Trekking – Hiking, adică plimbări în aer liber, pe munte. În cazul în care optați pentru o asemenea activitate în cadrul team building-ului vostru, cu siguranță toamna este un anotimp mult mai potrivit pentru aceste plimbări decât vara. Această activitate constă în plimbări prin natură, la munte, pe trasee diverse, cu diferențe de altitudine cuprinse între zeci și sute de metri. Uneori plimbările sunt de doar jumătate de oră, alteori pot dura chiar și 5 ore, durata depinzând de obiectivele echipei.

 

Mergând, interacționati între voi, vă cunoașteți mai bine, dar în același timp vă îmbunătățiți și condiția fizică. De mult ori scopul acestor drumeții este să ajungeți la locul de desfășurare a diverselor activități, unde să vă organizați ca și echipă, să luați decizii și să atingeți cu succes obiectivul final.

 

2. Cățărare

Cățărarea constă în urcarea pe un perete de stâncă, cu forțe proprii, gândind atent la pasul următor, ca într-un joc de șah. Pentru această activitate veți folosi tehnici și echipamente specifice puse la dispozitia voastra de către cei de la Vertical Adventure. Echipamentul constă în: corzi, hamuri, carabiniere, bucle echipate, dispozitive pentru asigurare și căști de protecție.

 

Pe parcursul cățărării ai posibilitatea să descoperi resurse de care poate nici nu știai, de la cele fizice, până la cele mentale. Reușești să intri în contact direct cu stânca, te joci cu echilibrul și cu propriul centru de greutate, câștigând cu fiecare pas în lupta cu gravitația.

 

3. Rapel

Rapelul este o activitate care constă în coborârea verticală de pe stânci, de pe poduri, cascade, de pe clădiri sau în peșteri, în funcție de locul stabilit în prealabil alături de cei de la Vertical Adventure. Parcurgând un rapel coborâți între 3 și 100 de metri cu ajutorul unor dispozitive și echipamente specifice. Echipamentele vă sunt asigurate de către cei de la Vertical Adventure și printre acestea se numără: coarda, coborâtor, ham, carabiniere, cască și mănuși.

 

Parcurgând un rapel, ai experiența controlului și auto-controlului la înălțime, ai ocazia să admiri peisaje inedite, poți să-ți descoperi și depășești limite. Cu ajutorul acestei activități poți să îți regăsești motivația, determinarea și spiritul de echipă alături de colegii tăi, totul într-un context sigur, dar și vesel și deschis spre explorare.

 

Iar la sfarsitul zilei puteți să încoronați activitățile din cadrul unui team building toamna cu un foc de tabără, o gustare buna și povești sub clar de luna.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Este o foarte buna idee sa faci team building toamna. Dupa o vara in care echipa a fost focused pe vacanta, e nevoie de a regrupare. Excelent articol!

  2. Răspunde

    Ce idei minunate! Mi-ar plăcea asa un teambuilding, mai repede decât treaba cu studii de caz și stat într-o sala

  3. Răspunde

    Foarte bune ideile

  4. Răspunde

    Un foc de tabără, însoțit de povești, este o idee bună tot timpul.

  5. Răspunde

    Zilele ascestea trebuia sa merg intr-un fel de teambuilding la munte, dar nu s-au aliniat stelele si am stat acasa in loc sa fac drumetiisi sa zbor cu balonul.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: