Cum sa iti convingi copilul sa mearga la dentist

In perioda sarbatorilor de iarna avem dezlegare la toate bunatatile.

Cumperi mai multa mancare decat in mod normal, si iti e imposibil sa te abtii de la bomboane de pom, bezele, prajituri si Mosi de ciocolata.

Daca si pentru tine e dificil sa renunti la dulciuri, imagineaza-ti cum e pentru copilul tau. Nu exista argumente logice care sa reziste in fata caramelelor cu gust de lapte dulce.

Stii, insa, ca celui mic ii plac tare mult povestile. Iata una care ii explica de ce e bine sa manance mai putine dulciuri, ce sunt cariile, dar si cum il ajuta medicul dentist din Pitesti (daca locuiti in zona).

Mihnea e un baietel de 7 ani.

In toiul noptii de Craciun se trezeste cu o pofta grozava de dulciuri. Coboara tiptil scarile spre bucatarie si deschide frigiderul. Stie ca inauntru se afla tarta cu fructe pregatita de mama pentru dimineata urmatoare.

Deschide frigiderul, si ce sa vezi? Dupa usa, in loc de rafturi cu mancare, Mihnea vede un peisaj de iarna facut numai din dulciuri.

Se ciupeste de brat, sa se asigure ca totul e real, dar locul de dupa usa ramane acolo. Curajos, Mihnea paseste in lumea fermecata.

“Tara dulciurilor de Craciun” scrie pe placa de la intrare.

Mihnea e uimit de toate minunatiile: brazi facuti din acadele colorate, mormane de zapada din vata de zahar, poteci din guma de mestecat, pietre din bomboane, rauri cu suc si ciocolata calda si animalute din jeleu.

In fata lui e plin de bunatati la care Mihnea nu a visat niciodata, mai delicioase decat orice tarta cu fructe facuta de mama.

Peste toate ningea inca cu vata delicioasa, iar baiatul incerca sa se fereasca pe cat posibil de bucatile prea mari.

Se apuca sa guste din toate dulciurile, mai putin din animalutele din jeleu care pareau la fel de vi ca orice animal de pe pamant.

Mananca pe saturate dupa care se intoarse in lumea oamenilor, hotarat sa viziteze Tara dulciurilor de Craciun in fiecare zi de acum incolo.

Dupa cateva zile in care a mancat seara de seara dulciuri din Tara dulciurilor de Craciun, pe Mihnea a inceput sa il doara foarte tare un dinte.

Avea o carie neagra si urata chiar la radacina dintelui din fata.

Mihnea era foarte suparat si i-a povestit mamei toate intamplarile din Tara dulciurilor de Craciun. Au hotarat impreuna sa nu mai treaca niciodata dincolo de usa de la frigider.

Mama l-a linistit si in privinta dintelui negru. Urmau sa faca impreuna o vizita la dentist. Cu instrumentele lui, acesta scapa pe toata lumea de cariile rele.

Povestea de mai sus te poate ajuta sa il determini pe cel mic sa manance mai putine dulciuri si sa vada in medicul dentist un prieten de ajutor.

Daca tu si copilul tau ati trecut prin Tara dulciurilor de Craciun si cautati un dentist in Pitesti, treceti pe la clinica MyDent, unde specialistii asteapta sa va faca zambetul din nou frumos.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Chiar cred ca e greu sa ii convingi pe copii sa mearga la dentist.

  2. Răspunde

    Si la mine a fost muuulta munca de convingere ca sa ma duc dar a meritat.

  3. Răspunde

    Dacă copilul nu este speriat de dentist sau nu a avut o experiență traumatizantă nu vad de ce nu ar merge la dentist! Și cel mai bine e să prevenim!

  4. Răspunde

    Foarte frumoasa povestea, Eu am ceva similar cu care vreau sa il conving pe cel mic sa se spele pe dinti dupa fiecare vizita in Tara Dulciurilor de Craciun,

  5. Răspunde

    Este foarte important sa avem grija de igiena dentara inca de mici. Sfaturile tale sunt minunate!

  6. Răspunde

    Trebuie dusi constant la control ca sa vada ca nu se doare si nu se intampla nimic.

  7. Răspunde

    Eu sa stii ca nu am avut prea mult de furca, chiar a mers bine experienta.

  8. Răspunde

    Ce poveste simpatică. Cu multe discuții mi-am convins și eu fetița să meargă la dentist.

  9. Răspunde

    Foarte dragalasa povestea. Am citit cu drag si ma gandesc cu placere ca si Cristinuta mea a avut prima vizita la dentist si i-a placut

  10. Răspunde

    Si noua ne plac foarte mult dulciurile dar avem noroc pentru ca s-a deschis in cartier un cabinet stomatologic cu o doamna doctor foarte draguta la care ne ducem de drag!

  11. Răspunde

    Foarte frumoasa povestea și chiar ii voi citi și băiatului meu cel Mare! Noi mergem periodic cu copiii la dentist. Cat despre clinica din Pitești, o voi recomanda unor prieteni ce locuiesc acolo.

  12. Răspunde

    Piticul meu inca este foarte greu de convins sa stea pe scaunul medicului.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: