Cum sa faci fata alergiilor cu ajutorul alimentelor bio

Peste tot in jur sunt oameni care sufera din cauza alergiilor. Fie ca e vorba de alergia la praf, acarieni, de binecunoscuta alergie la ambrozie sau de alergia la animale. Rar mai gasesti o persoana care sa spuna ca nu se confrunta cu vreun soi de alergie.

In ultimul timp intoleranta la gluten si lactoza afecteaza tot mai multa lume, asa ca tocmai despre ele va scriu in articolul de fata. Voi vorbi despre ce este fiecare si iti voi explica cum poti sa inlocuiesti alimentele obisnuite cu alimente bio anti alergii.

Ce este intoleranta la gluten

Glutenul este o proteina care se gaseste in grau, secara, orz si ovaz, prin urmare in toate alimentele care contin aceste ingrediente.

Proteina este destul de greu de evitat, mai ales ca se gaseste in alimentele pe care le consumi frecvent. Daca mananci paine la fiecare masa, daca ai o slabiciune pentru paste sau daca ceasca de cafea de dimineata e mereu insotita de un biscuite dulce, stii deja cat de gustoase sunt alimentele care contin gluten.

In cazul persoanelor care sufera de intoleranta la gluten, organismul nu are putere sa digere complet alimentele care contin aceasta proteina. Iar astfel apar o serie de simptome neplacute, precum balonare, durere de cap, de abdomen si starea de oboseala.

Ce este intoleranta la lactoza

Lactoza este zaharul care se gaseste in lapte.

Intoleranta la lactoza reprezinta deficitul de enzime de la nivelul intestinelor. In acest caz, enzima deficitara este lactaza din intestinul subtire. Lactaza ar trebui sa faca hidroliza lactozei din lapte. Insa, din cauza deficitului de lactaza, lactoza nu este digerata in totalitate si ajunge in intestinul gros unde fermenteaza.

Simptomele intolerantei la lactoza sunt balonarea, durerile abdominale, flatulenta sau diareea.

Lactoza se gaseste in lapte si in produse lactate (branza, smantana, unt, inghetata), precum si in alimentele procesate (cereale, paine, produse de patiserie, carne preparata, prajituri, etc.).

Ce solutii exista

Poti tine sub control intoleranta la gluten si lactoza prin schimbarea dietei si transformarea stilului de viata. E necesar sa reduci consumul alimentelor care iti fac rau si, la o adica, chiar sa le elimini de tot din alimentatie.

Vestea buna e ca aproape fiecare aliment are acum cel putin o alternativa sanatoasa si gustoasa care va face regimul mai placut si usor de suportat.

Gasesti in magazine o gama larga de alimente bio care te tin departe de alergii.

Faina de nuca de cocos e noua faina de grau care te ajuta sa prepari deserturi pufoase, iar bautura de ovaz este o alternativa pentru lapte prietenoasa cu sistemul digestiv. O poti amesteca si cu o portie de musli cu ovaz si fructe fara gluten.

Vrei la cina paste carbonara, paste chicken alfredo (sau orice alte paste care iti plac tie)? Poti incerca cu incredere pastele din hrisca fara continut de gluten.

Inlocuieste alimentele obisnuite cu alimente bio anti alergii fara continut de lactoza si gluten de la Bioveg, si rasfata-te cu varianta sanatoasa a preparatelor favorite.

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Eu am eliminat treptat diverse alimente si mi-am dat seama cat de bine ma simt fara ele, poate nu neaparat alergie severa, dar ceva mai usor.

  2. Răspunde

    Deși nu am probleme, aleg făina de cocos de cele mai multe ori. Mă voi uita mai mult pe site, văd că au multe produse vegane.

  3. Răspunde

    Eu am alergie doar la vant si la polen si inca nu am gasit solutia ca sa scap de ele.

  4. Răspunde

    Din fericire nu suferim de alergii, dar din când în când mai elimin din alimentație mea alimentele inflamatoare. Foarte bun articolul!

  5. Răspunde

    Foarte bine documentat acest articol, alimentatia e foarte importanta.

  6. Răspunde

    Cand e vorba de alergii, cred ca orice informatie de genul prezentata de tine in articol este mai mult decat folositoare. O sa tin cont de recomandari, caci am cazuri in familie!

  7. Răspunde

    O alimentatie corecta cred ca ne ajuta sa evitam cat de cat unele alergii.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: