Acid hialuronic sau colagen?!

Alegerea unui produs dermato-cosmetic implica anumite ingrediente de care tenul nostru are nevoie pentru ca beneficiile sale sa fie vizibile. Daca alegem un produs de ingrijire a tenului, ne uitam in primul rand ca acesta sa fie compatibil cu tipul nostru de ten si de necesitatile noastre la acel moment.

Acid hialuronic sau colagen?!

Este adevarat ca primul aspect de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei creme sau a unui ser este tipul de ten pentru care acesta a fost creat. Daca stim cu exactitate ce fel de piele avem, ne va fi mult mai usor atunci cand cautam un produs de ingrijire.

Cu toate acestea, pentru acelasi tip de ten, exista o multime de produse dermato-cosmetice. Acestea au la baza diferite componente pentru ca fiecare dintre noi, avem nevoie la un moment dat, de un ingredient-cheie.

Ce este acidul hialuronic?

Chimic, acidul hialuronic este o molecula compusa in mare parte din zaharuri , mai exact, polizaharide, care exista  in mod normal in tesutul conjunctiv al organismului si in piele. De fapt, acidul hialuronic mentine tesuturile hidratate, protejandu-le si implicit previne aparitia ridurilor.

Produsele cosmetice care contin acid hialuronic sunt cele care mentin apa la suprafata pielii. Din acest motiv, acidul hialuronic este atat de apreciat de catre noi in produsele cosmetice.

Modul in care acesta atrage apa si determina „umplerea ridurilor”este insa vizibil doar daca aceste produse cosmetice sunt folosite cu regularitate, pentru ca apa este usor absorbita in organism.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteina dura, fibroasa, care exista in mod natural in organismul nostru. El face parte din structura tuturor tesuturilor conjunctive. Odata cu innaintarea in varsta, organismul nostru produce o cantitate mai mica de colagen.

Colagenul ofera elasticitate tesuturilor si pielii, determinand o stimulare si o  regenerarea celulara. Produsele cosmetice care contin colagen , au rolul de-a asigura elasticitate si fermitate pielii, acesta fiind principala componenta a dermei.

Acid hialuronic sau colagen?!

Ca si concluzie, cred ca produsele dermato-cosmetice care contin acid hialuronic si colagen sunt cele mai iubite de catre pielea noastra, indiferent de varsta.

Cu toate acestea, sunt si alte ingrediente pe care trebuie sa le cautam in momentul in care citim ingredientele acestor produse.

De exemplu, cele care contin retinol , contribuie la diminuarea ridurilor fine prin cresterea productiei naturale  a pielii de colagen. El are si rol antioxidant, indepartand celulele moarte de la suprafata pielii.

In schimb, vitaminile liposolubile: A si E, au rol  de hranire a pielii si rol antioxidant, in combaterea radicalilor liberi.

Pe voi ce va intereaza cel mai mult sa contina produsele dermato-cosmetice?

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Imi plac produsele cu aceste ingrediente foarte benefice tenului.

  2. Răspunde

    Cred că fiecare cu nevoile ei… eu prefer acidul hialuronic.

  3. Răspunde

    Avand o piele destul de uscata, merg cel mai des oe acid hialuronic

  4. Răspunde

    Nu se poate amandoua? Pentru ca eu cred ca dupa 40 de ani am nevoie de ambele, plus vitamina C si retinol.

  5. Răspunde

    Si eu optez pentru amandoua. Am observat pe pielea mea, chair aduc beneficii.

  6. Răspunde

    Eu încă nu ma preocup, prefer sa îmi las tenul cât mai natural, dar va trebui la un moment dat, mulțumesc pentru recomandare!

  7. Răspunde

    Cand trebuie sa aleg, le aleg pe ambele :))) Incerc sa vad ce merge si apoi ma adaptez.

  8. Răspunde

    Ambele fac parte din alegerile mele pentru tenul și întreținerea pielii.
    Sunt foarte mulțumită de efect, datorită beneficiilor pe car tu le-ai punctat foarte bine.

  9. Răspunde

    Toate sunt foarte importante, dar parcă mai mult m-am axat pe acid hialuronic.

  10. Răspunde

    Eu folosesc produse cu acid hialuronic. Cu colagen nu prea am incercat, inca.

  11. Răspunde

    Acidul hialuronic și acidul salicilic sunt doua dintre ingredientele după care ma uit.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: