Limo-sare exfolianta homemade

Limo-sare exfolianta este un produs nou realizat de mine pentru rasfatul pielii, un produs natural pe care il poti realiza si tu in cateva minute.

Efiecienta acestui produs este incomparabila cu a produselor chimice, de sinteza. Pielea este extrem de catifelata dupa utilizare, nu provoaca iritatii sau alergii, nu contine conservanti, are un parfum citrat, placut.

  

Limo-sare exfolianta

Pentru prepararea acestui exfoliant natural avem nevoie de :

  • -10 linguri sare fina de Himalaia
  • -5 linguri sare amara – un bun miorelaxant si un decontracturant perfect pentru serile in care ajungi obosita de la serviciu
  • -10 pic.ulei esential citrat de la Naturallhome  (eu l-a ales pe acesta despre care v-am mai povestit aici)
  • -1 lingura tensida SCS care are rol usor spumant (un derivat din ulei de  cocos aprobata pentru cosmeticele bio) – are rol spumant  in reteta noastra (se poate omite daca nu se doreste acest efect adiacent)
  • -1lingura ulei de samburi de struguri cu efect de regenerare a pielii, luptand impotriva radicalilor liberi si contribuind la stralucirea frumaosa a pielii
  • – coaja rasa de la o lamaie
  •  

Si un recipient din sticla, care sa se inchida ermetic.

Eu am ales acest borcan din sticla cu un volum de 125 ml, diametru de 85mm si inaltime 73mm (care este extrem de practic si de frumos)  de la Recipientecosmetice.ro. Garnitura din plastic confera etanseizare perfecta.

  

Pe site sunt o multime de recipiente pentru cosmeticele tale, in forme si marimi variabile in functie de necesitatea personala.

Se adauga pe rand ingredientele si se amesteca dupa fiecare administrare.

Primele care sunt adaugate (direct in borcan) sunt cele solide, mai apoi cele lichide (uleiul esential se adauga la final).

Se aplica pe pielea umezita, realizandu-se miscari de stimulare a circulatiei (de preferat de jos in sus). Tensida are si efectul de-a spuma astfel incat nu mai este necesara aplicarea ulterioara de gel de dus.

Avand un ulei in acest preparat nu mai este necesara aplicarea pe corp a unei lotiuni de corp – ulterior dupa acest gomaj.

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Super reteta, parca m-as baga si eu la o exfolianta din asta :)) Tocmai ce mi-am comandat si eu 2 borcanase din astea… numai sa ma pun pe treaba mai trebuie

    1. Răspunde

      Este o reteta foarte usor de pregatit care lasa o piele parfumata si catifelata…si ieftina 🙂

  2. Răspunde

    Ce idee faina, cred ca pielea e foarte fină după exfoliere.

  3. Răspunde

    are lamaie in compozitie, deci clar trebuie sa miroasa excelent! imi place ideea ta, e practica si rapida!

    1. Răspunde

      Daaa…eu insa am mai adaugat si ulei esential si este chiar wow!

  4. Răspunde

    Sare exfolianta homemade – e de incercat cand am putin timp liber.

  5. Răspunde

    Ce usor pare de facut! Parca as risca si eu sa incerc. 😀

  6. Răspunde

    Trebuie sa incerc si eu, ca am zone, mai ales in regiunea genunchilor, unde mi se exfoliaza pielea…

  7. Răspunde

    excelent, si eu prepar asa ceva destul de des, imi place si cu lime si cu grapefruit si mai fac si cu zahar de trestie si cafea in loc de sare!

  8. Răspunde

    Niciodata nu mi-am facut chestii de genul acasa. Mi se pare interesanta sarea asta exfolianta care tine loc si de gel de dus. Poate imi fac curaj s-o incerc si eu

  9. Răspunde

    Eu am facut cu zahar si diverse combinatii si mi-a placut mult!

    1. Răspunde

      Si eu am facut cu zahar, dar mi se pare ca este putin mai dur 🙂

  10. Răspunde

    Incepe sa-mi placa blogul tau, zau. Nu am mai vazut nicaieri reteta asta si suna bine. Nu doar ca ai exfoliant ieftin, dar miroase si frumos, e si dezinfectant și parfumat si cred că acea coaja de lamaie are efecte benefice asupra pielii cu tendinta de ingrasare.

    1. Răspunde

      Mie imi place tot ce are parfum de citrice. Efectul este de catifelare si de curatare in profunzime. Sarea amara este miorelaxanta si induce o stare de ‘bine’ dupa o zi lunga 🙂

  11. Răspunde

    Multunesc pentru reteta 🙂 Imi place foarte mult si recipientul din sticla.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: