Ser facial homemade

Ce ser facial alegem vara?!

Vara tenul sufera din cauza caldurii excesive, iar apa sarata a marii sau machiajul adaugat zi de zi face ca tenul nostru sa capete un aspect incarcat, tern sau chiar deshidratat din cauza transpiratiei excesive.

Pentru ca iubesc natura si stiu cum s-o folosesc in avantajul meu, astazi impartasesc cu voi un ser hidratant, 100% natural, fara conservanti, care se prepara in cateva minute.

 

Avem nevoie de:

  • →un castravete (sucul obtinut prin stoarcerea acestuia)
  • →jumatate de miniligurita de laptisor de matca (cu care vine borcanelul de laptisor) sau echivalntul la o cantitate cat un bob de mazare
  • →o jumatate de lingurita de gel de aloe vera (sau pulpa proaspata de aloe)
  • →guma xanthan pentru obtinere consistentei de gel
  • →recipient destinat preparatelor tip gel
  • Recipientul destinat consistentei de gel are un atomizor cu orificiul special, astfel incat la apasare va elimina o cantitate mica.

  • Eu l-am achizitionat de pe https://recipientecosmetice.ro/. 
  • Aici sunt o multime de recipiente de forme si dimensiuni variate pentru o multime de preparate cosmetice, dar si pentru pastrarea unor preparate cumparate in forme brute.
  • Eu le prefer pe cele din sticla. Sunt mult mai eficiente in cazul preparatelor homemade. Sticla este de culoare inchisa pentru ca produsul pe care l-am preparat sa nu se oxideze la lumina solara.
  • Fiind un preparat in care nu am adaugat nici un conservant, se va utiliza in termen de 7-10 zile. Intre administrari se pastreaza la frigider. In cazul in care se adauga un conservant cosmetic timpul de utilizare este mai indelungat.
  • Eu am preparat 50 de ml (atat are si recipientul meu) si-mi ajunge pentru o saptamana in 2 utilizari pe zi dimineata si seara.

  

  • Cum preparam acest ser facial?!

  • ♥ cu ajutorul unui storcator de fructe melcat (pentru a nu se oxida) obtinem sucul de la un castravete proaspat (cu coaja cu tot)
  • ♥ adaugam in sucul proaspat jumatate de lingurita de laptisor de matca crud si amestecam
  • ♥ se pune gelul de aloe vera (sau gelul proaspat) si amestecam
  • ♥ adaugam si guma pentru formarea gelului (se lasa in repaus pentru a se forma gelul cateva minute timp in care noi personalizam sticla noastra cu o eticheta vesela)

  

Apoi se adauga continutul in sticla cu recipeint destinat serului.

Se adauga pe fara curata si se lasa 15-20 de minute.

Se indeparteaza cu apa calduta.

 

 

La final totul arata ca si cum ar fi un produs cumparat din magazin, doar ca efectul sau este net superior oricarui produs cosmetic.

Iubesc acest ser si rezultatele se vad dupa prima utilizare!

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Suna minunat sa ai grija de tenul tau cu un produs facut de tine, in care stii sigur ce ai pus. Bine, nu tine 6 luni, ca o crema, dar nici nu costa cat ea, nu?

    1. Răspunde

      Produsul este relativ ieftin…castravetele din gradina, laptisorul de matca probabil la cantitatea adaugata este 1,5 lei iar guma si gelul de aloe sub 1 leu, recipientul il refolosesc la alte serumuri si per total se amortizeaza. In total suma acestui ser este sub 4 lei…insa daca il incerci realizezi cat de bine arata fata!

  2. Răspunde

    Te admir ca ai rabdare sa faci produse cosmetice in casa.

    1. Răspunde

      Ei,eu prepar in fiecare zi cate ceva, dar acum am decis sa le si scriu pe blog.De la pasta de dinti pana la spuma de corp si alte preparate. O veche pasiune de-a mea din facultate 🙂

  3. Răspunde

    Cineva e pus pe facut retete homemade 🙂 Imi place mai vrea 🙂

  4. Răspunde

    Imi plac produsele homemade dar singurele pe care mi le prepar eu insumi sunt mastile si scrubul. Restul prefer sa le cumpar gata preparate.

  5. Răspunde

    Un ser doar cu ingrediente naturale care face bine tenului. Trebuie sa il incerc.

  6. Răspunde

    imi place ideea ta foarte mult si iti multumesc de pont!

  7. Răspunde

    Mă preocupă tot ce este natural, de la produse alimentare până la cosmetice, prin urmare, mi-ar plăcea să fac acest ser. Mi-am făcut și alte rețete, creme, loțiuni etc. multe pe bază de miere, ceară, lăptișor de matcă, apă de trandafir.

  8. Răspunde

    Te admir si te felicit pentru pasiunea ta pentru a iti prepara singura cosmetice. Cu siguranta sunt mult mai ok decat cele din comert.

  9. Răspunde

    Stiu ca esti pasionata de astfel de cosmetice si observ ca in ultimul timp vii cu fel de fel de sfaturi. Ar fi interesant sa incerc si eu reteta. Imi plac si recipientele folosite

  10. Răspunde

    ce idei bune ne dai! imi place treaba asta, cu cosmeticele diy. pacat ca parca tot ne atrag mai mult cele ambalate frumos din comert

  11. Răspunde

    Foarte interesant, nu mi am facut niciodata un ser. Am mai incercat masti, imi plac mult cele de casa.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: