Dezinfectant pentru maini homemade

Un dezinfectant pentru maini este  cumva in sfera produselor scumpe.

Majoritatea depasesc 5 lei, iar daca se folosesc cu uz zilnic pot chiar sa determine diferite probleme ale pielii datorita substantelor conservante care exista in ele.

Pentru ca incepe scoala in curand si toaletele din scoli nu sunt cele mai curate locuri unde poate ajunge poate ajunge pustiul tau, am creat un dezinfectant simplu pentru maini care sa poata fi folosit cu usurinta, simplu si eficient.

Dezinfectant pentru maini homemade

Tot ce avem nevoie :

  

 

♣ o sticluta cu atomizor pe care eu am ales-o in variata mica de la Recipiente cosmetice – fiind perfecta pentru acest proiect.

Are 10 ml si este din plastic(deci nu se sparge nici in poseta dar nici in ghiozdanul unui pusti) si capatul de sus se deschide astfel incat recipientul poate fi folosit si refolosit la nesfarsit.

♣ alcool de 98 grade din magazinele cu produse alcoolice – eu am de 98 de grade din cereale, dezodorizat

♣ uleiuri esentiale in functie de preferintele personale – eu am folosit ulei esential de roinita 2 picaturi, ulei esential de gerariu 2 picaturi, ulei esential de cuisoare 3 picaturi si ulei esential de grapefruit 5 picaturi (la 20 ml de alcool) – acesta il am de pe Naturallhome si miroase superb!

Despre uleiurile esentiale poti sa citesti si acest articol!

♣ optional, pentru decorarea sticlutei, washit ape – eu am o printesa care iubeste culoarea roz asa incat am ales ceva pe gustul ei

Pont.

In cazul in care te-ai decis sa decorezi sticluta cu denzinfectant pentru maini cu washi tape alege unul pe suport de plastic. Cele pe hartie se pot strica si sticluta va arata urat dupa cateva utilizari.

  

Dezinfectant pentru maini

Cum procedam?

Asa cum v-am obisnuit cu proiectele frumoase si usor de facut, iata ce simplu este!

Se pune alcoolul intr-un recipient, adaugam uleiurile esentiale si amestecam.

Turnam in recipientul cosmetic si …cam asta este tot.

Nu-i asa ca este extrem de usor de facut?

Poate ca la inceput va parea un produs scump (alcoolul, uleiul esential, recipeintul) dar per total produsul nu depaseste 3 lei iar la a doua utilizare el nu depaseste 1 leu pentru ca recipeintul il refolosim. Nu va faceti probleme daca a-ti dat banii pe o sticla de alcool. Va promit si alte retete in care sa-l includeti!

 

Recipientul cu atomizor de la Recipiente Cosmetice vi-l recomand pentru ca este perfect nu doar pentru acest proiect. Il puteti umple cu parfumul preferat in cazul in care plecati intr-o calatorie si nu doriti sa aveti in bagaj intreaga sticla de parfum, sau cu apa de mare in cazul in care doriti sa aveti in posete un mic recipent cu care sa va improspatati fata.

Si ne apucam de decorat!

Eu am folosit doua feluri de washi tape pentru aceasta sticluta. Aici depinde doar de de preferintele personale.

 

Sper sa va fie de folos reteta mea cu dezinfectant pentru maini!

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    ce idee buna! m-am uitat de multe ori la acele geluri din comert, dar nu m-as fi gandit ca e asa simplu de facut!

    1. Răspunde

      Acesta este sub forma de spray pentru ca am folosit sticluta cu atomizor, insa daca se doreste consistenta de gel se adauga guma xanthan in ea 🙂

  2. Răspunde

    Ooo, daca ai sti de cand sunt in cautarea unei retete de dezinfectant pentru maini pe care sa fiu si eu capabila sa o prepar acasa! Esti super-tare! :*

    1. Răspunde

      Multumesc! O sa prepar si un dezinfectant tip gel cum sunt cele din comert cat de curand 🙂 Evident, tot natural.

      1. Răspunde

        chiar sunt curioasa ce o sa mai pui pe acolo ca sa iasa si gel! Eu chiar folosesc dezinfectantul si am mereu in geanta asa ceva, dar nu aveam idee ca mi-l pot face singura acasa.

        1. Răspunde

          Se fac usor produsele naturale. Dupa ce incepi sa le faci pe cele mai simple incepi sa-ti doresti din ce in ce mai multe variante. Devine usor-usor ‘o dependenta’ de natura care se vede cu ochiul liber pe pielea ta!

  3. Răspunde

    Esti foate ingenioasa, imi place ideea si cred ca voi incerca si eu. Eu, care mereu sunt prezenta pe la cate un cabinet medical, am un mare stres cu chestia asta. Pentru copii, la scoala mi se pare o idee foarte buna.

  4. Răspunde

    Eu folosesc uleiurile esentiale dar nu m-am gandit niciodata sa-mi prepar un dezinfectant pentru maini.

  5. Răspunde

    Ce usor se prepara! Am sa fac si eu si sa-mi cumpar un recipient potrivit, tot de pe Recipientecosmetice vreau sa-mi iau caci au o gramada de chestii.

  6. Răspunde

    E o idee buna si mai ales care tine la departare microbii de manutele neastamparate ale copiilor.

  7. Răspunde

    Niciodata nu m-am gandit sa-mi pregatesc asa ceva acasa. Foarte buna reteta. Imi doresc s-o incerc si eu

  8. Răspunde

    Interesant! Am sa incerc si eu. De obicei cumpar si am mereu in geanta un dezinfectant dar e mai bun cel facut acasa pentru ca stii ce pui in el.

  9. Răspunde

    O sa incerc si eu, eu folosesc mult dezinfectant.

  10. Răspunde

    Imi place ideea ta. Eu nu m-am gandit ca as putea sa-mi fac asa ceva acasa

  11. Răspunde

    Ce buna idee! Noi dam bani pe dezinfectantele astea, nu pea putem alege din cine stie cate feluri.., dar acum realizez ca as putea sa imi fac chiar eu asa ceva. Avand copil, e mai mult decat necesar.

    Buna treaba cu micile recipiente!

  12. Răspunde

    Foarte interesanta aceasta idee, chiar o sa-mi prepar si eu 🙂

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: