Gel dezinfectant pentru maini cu ‘Antimicrobian Complex’ de la Elemental

Un gel antimicrobian pentru maini, care sa fie usor de preparat si mai ieftin decat produsele pe care le gasim in magazinele de specialite v-am promis in urma cu cateva saptamani cand va propuneam o alta reteta simpla de dezinfectant.

Pentru ca pe site-ul Elemental am gasit un ‘Complex antimicrobian‘ extraordinar de bun am considerat oportun realizarea acestui gel dezinfectant.

Innainte de-a trece la reteta propriu-zisa vreau sa va spun cateva cuvinte despre acest ‘Complex antimicrobian’.

Conform descrierii de pe site :

Produsul este un amestec de extracte de CO2 fără nici un fel de solvent sau reziduuri de metale grele.
Conține următoarele extracte:
30 % Salvie grecească, standardizat cu 10% ulei de floarea soarelui organic
20 % Hamei, standardizat cu 35% ulei de floarea soarelui organic
15 % Turmeric (curcuma)
15 % Licorice standardizat cu 50% ulei de floarea soarelui organic
10 % Cuișoare
5 % Oregano
5 % Ajowan”

Este un produs extrem de eficient pe care-l recomand cu drag datorita proprietatilor sale dezinfectante. Se poate utiliza singular in acest gel dezinfectant sau alaturi de uleiuri esentiale, in ultima parte a procesului propriu-zis.

 

 

Dar care sunt ingredientele acestui gel dezinfectant?

~apa minerala plata – 60 grame

~aloe vera gel – 10 grame

~guma xanthan 2 grame

~alcool de cereale de 98 de grade – 30 de grame

~complex antimicrobian Elemental  25-30 de picaturi

~ulei esential de lavanda 13-15 picaturi

~ulei esential de tea tree 10 picaturi

~glicerina 2 grame

Cum procedam pentru realizarea acestui gel?

  1. 1.Intr-un recipient din sticla cantarim apa si gelul de aloe vera peste care presaram guma xanthan pentru a realiza consistenta de gel. Lasam pentru cateva minute sa se formeze gelul apoi adaugam putin cate putin alcoolul.
  2. 2.Adaugam picaturile din complexul antimicrobian si uleiurile esentiale preferate (amestecam dupa fiecare administrare) si adaugam si glicerina care a fost cantarita in prealabil.

 

  1. 3.Transferam in recipientul dorit.
  2. Eu am facut o cantitate mai mare pentru ca il folosesc atat eu in cabientul medical pentru propriile maini cat si Jasmine la scoala.

  

  1. Este un gel care nu lasa pelicula grasa sau lipicioasa, care dezinfecteaza bine si care este bland cu pielea mainilor.
  2. Se absoarbe foarte repede si lasa un parfum placut mainilor.
  3. Ceea ce este cel mai important pentru mine – este un produs 100% natural.

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Un gel dezinfectant trebuie sa avem mereu la indemana.

    1. Răspunde

      Asa este ! Cu cat este mai natural cu atat este mai bun!

  2. Răspunde

    nu stiu de unde iti iei retetele, nu stiu nici macar daca imi voi face timp si curaj sa le incerc vreodata, dar te admir pentru ca stiu ca nu esti omul care nu si-ar permite sa cumpere chestiile din comert, dar preferi naturalul. Keep up the good work!

    1. Răspunde

      Ai perfecta dreptate! Imi permit cele mai scumpe produse cosmetice insa le prefer pe cele facute de mana mea pentru ca stiu exact ce am pus in ele. Cu sanatatea si frumusetea sunt mereu „exigenta”!

  3. Răspunde

    vii mereu cu idei extrem de bune si pe care oricine le poate face! te apreciez enorm pentru ideile tale si modul de abordare al problemei!

  4. Răspunde

    Chiar zilele trecute am vazut un reportaj in care spuneau ca gelurile dezinfectante din comenrt daca sunt folosite in exces fac mai mult rau decat bine asa ca ma bucur sa aflu ca exista si o alternativa naturala homemade.

  5. Răspunde

    Si mie imi plac foarte mult produsele naturale- de un timp le folosesc doar pe acestea, chiar daca sunt un picut cam scumpe!

  6. Răspunde

    E mult prea complicat pentru mine pregatirea acestui gel, il prefer gata facut, asa ca o sa-l cumpar in continuare din magazine.

    1. Răspunde

      Se face in fix 5 minute.Nu este deloc complicat. Intr-adevar este mai comod sa cumperi din magazin, insa odata ce l-ai facut prima data nu vei mai cumpara niciodata „gata facut”!

  7. Răspunde

    Asemenea gel dezinfectant cred ca este foare util cand nu ai la indemana apa sa te speli pe maini, intr-o calatorie, sau la serviciu, cand se ia apa fara preaviz…

  8. Răspunde

    Chiar ar trebui sa faci o afacere din pasiunea ta! Sigur ai avea succes!

    1. Răspunde

      Multumesc!

  9. Răspunde

    Mie nu mi lipseste niciodata un astfel de produs din geanta.

  10. Răspunde

    Chiar sunt utile gelurile dezinfectante insa nu m-am gandit niciodata sa pregatesc unul.

  11. Răspunde

    Cred ca ar trebui sa imi fac si eu gelul, mai ales ca atat la munca unde umblu mereu cu acte murdare si apoi la tenis unde punem mana pe mingile murdare, suntem mereu vizate de fel de fel de microbi 😉

  12. Răspunde

    Imi plac tare mult aceste retete naturale. Ar trebui sa-ti urmez exemplul. Sunt foarte usor de realizat si articolele tale prezinta pas cu pas tot procesul

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: