„Cosmetice preparate acasa” o recomandare de la Editura Casa

„Cosmetice preparate acasa” este o carte pentru cei care-si doresc inspiratie atunci cand aleg sa-si realizeze propriile sampoane, geluri de dus, sapunuri sau creme.

Cartea se poate comanda la Editura Casa.

O carte care impresioneaza in detalii, in retete naturale inedite, dar si prin fotografiile extraordinare in pagini fine si delicate extrem de fine, lucioase.

Atunci cand esti pasionat de tot ceea ce inseamna natural, esti in cautarea unor raspunsuri la intrebari sau vrei sa gasesti poate retete noi pe care sa le adaptezi propriilor tale dorinte.

Am fost adesea intrebata de unde stiu sa fac produse cosmetice acasa. Am prezentat pe blog doar pe cele mai simple si mai rapid de realizat pentru a va demonstra ca nu sunt produse care necesita timp sau chimie multa.Trebuie sa vrei!

Traim intr-o lume in care la fiecare colt de starda exista un magazin ticsit de sampoane, geluri, sapunuri, creme.

Mai nimeni nu citeste eticheta produselor.

Si daca ar vrea sa o faca nu ar avea cum pentru ca pe multe dintre ele sunt cateva mici (foarte mici) insemnari, fara cantitati, fara lucruri clare.

Pe altele sunt trecute ingredientele pe care o persoana obisnuita, fara cunostinte de chimie avansata nu le-ar intelege.

Natura a fost si va fi cheia unui ten perfect, a unui par extraordinar si a unor ochi stralucitori.

Cine spune ca nu este asa fie n stie despre ce vorbeste fie n-a vrut sa stie fiind mult mai facil sa cumpere ceea ce este mai ieftin sau mai bine pus in „reclamele tv”.

 

„Cosmetice preparate acasa” – o carte care te invata cum sa-ti prepari propriile tale cosmetice, iti da informatii utile asupra unor uleiuri, a unor plante, dar si a unor notiuni elementare pe care trebuie sa le parcurgi innainte de-a te apuca de o astfel de indeletnicire.

In prima parte a acestei carti, autoarea Jinaika Jakuszeit  descrie cateva informatii legate de tipul de piele. Unele uleiuri se folosesc cu predilectie pentru un ten uscat, altele pentru un ten matur, anumite produse folosim intr-un ten acneic si altel intr-un ten gras.

Este foarte important sa cunosti tipul de ten pentru care faci acel produs cosmetic natural.

Cosmeticele naturale sunt  produse pe care ti le poti personaliza. Sunt produse pe care le faci pentru tine, cu mainile tale, astfel incat esti convins de ceea ce exista in acel produs finit.

Tot in notiunile elementare aflam de la autoare de ustensilele pe care trebuie sa le avem.

Pentru ca fiecare reteta este foarte frumos explicata cu fiecare pas care trebuie urmat, autoarea a gasit de cuviinta sa explice innainte de prezentarea retetelor sale despre „ingredientele folosite in cosmetica”.

La inceput poate parea complicat dar trebuie inceput cu retete simple de cosmetice. Treptat experienta personala se va vedea si retetele te vor face sa le urmezi cursul natural.

Cartea „Cosmetice preparate acasa” are 4 mari capitole:

~curatarea tenului

~ingrijirea tenului

~igiena corpului

~ingrijirea corpului

Va las o singura reteta pentru a va face o parere despre cum apar ele prezentate in aceasta carte. Mie imi plac toate!

Odata ce ti-ai facut propriul tau produs cosmetic vei realiza cat de diferit arata si se simte pielea ta!

 

 

 

 

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    cred ca o astfel de carte e utila celor care chiar isi doresc sa schimbe ceva. e usor sa zici ca faci, dar daca nu stii cum…asta poate fi descurajant

  2. Răspunde

    Eu cred ca nu m-as descurca chiar si cu o astfel de carte, desi cu siguranta cosmeticele preparate acasa ar fi foarte benefice pielii mele.

  3. Răspunde

    Cred ca ar fi o buna solutie sa avem cosmetice naturale facute chiar de noi.

  4. Răspunde

    Initial, am crezut ca iarasi ai facut un ” hocus-pocus”. Cu siguranta aceasta carte iti este de mare ajutor in minunatiile pe care le faci in casa.

  5. Răspunde

    Cat de misto! Cred ca o vreau si eu, nu stiu daca ma specializez la facut cosmetice in casa dar as vrea sa fac un sapun, o bomba de baie sau chiar un balsam de buze, am vazut din diverse surse ca se fac foarte usor!

  6. Răspunde

    Ahaaa… Deci din aceasta carte te-ai inspirat cand ai prezentat preparatele despre care ne-ai scris pana acum pe blog. 😊
    E foarte utila cartea, parca mi-ar placea si mie sa o parcurg si chiar sa incerc sa prepar retetele din ea.

  7. Răspunde

    Stiu cat de mult iti place sa faci chestii homemade, asa ca aceasta carte cred ca a venit la fix.

  8. Răspunde

    ca tot ma intrebam eu de unde iti iei tu retetele de cosmetice homemade! Uite ca mi-ai dat raspunsul fara ca macar sa pun intrebarea. Este o carte destul de interesanta si cuprinzatoare, din ce inteleg.

  9. Răspunde

    si eu mesteresc diverse produse pentru mine, totusi trebuie avuta mare grija, mai ales cu uleiurile eterice!

  10. Răspunde

    Foarte utila pare cartea asta, mai ales pentru cei pasionati de asa ceva. Mie sigur nu mi-ar iesi, dar am vazut ca tu faci niste minunatii.

  11. Răspunde

    Cartea asta este perfecta pentru tine. La cat de pasionata esti tu de cosmetice sunt sigura ca iti este de un real ajutor

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: