Tu stii cum functioneaza un dozator de apa?

Sunt din ce in ce mai multe spatii in care vedem amplasate dozatoare de apa. Foarte multa lume consuma apa de la aceste dozatoare si la fel de multe firme, companii si chiar persoane fizice aleg sa instaleze astfel de sisteme in propriile spatii in care isi desfasoara activitatea. In ultima perioada consumul apei purificate cu ajutorul unui dozator de apa cu filtru a devenit o normalitate si chiar o necesitate.

Spunem necesitate deoarece apa care ajunge in casele noastre nu este cea mai sanatoasa. Poti foarte simplu sa verifici cat este de sanatoasa apa pe care o consumi, luand o monstra si ducand-o intr-un laborator care se ocupa cu verificarea acesteia.

Desi foarte multe persoane prefera sa consume apa de la dozator si sustin faptul ca aceasta este mult mai sanatoasa decat cea de la robinet, nu stiu cum functioneaza defapt acest aparat.

Dozatorul de apa este un tip de purificator de apa care functioneaza pe baza unui sistem ultra-performant de filtrare a apei. Acesta se racordeaza direct la reteaua de apa a orasului si necesita alimentare cu curent electric. De obicei, dozatoarele de apa sunt prevazute atat cu dozator pentru apa rece, cat si cu dozator pentru apa calda.

Procesul prin care apa de la oras este filtrata, se face cu ajutorul unor filtre speciale. Fiecare filtru prezent in dozator avand un rol foarte bine stabilit pentru ca la final tu sa ai parte de o apa curata si sanatoasa. Procesul prin care apa este filtrata este alcatuit din mai multe etape:

In prima faza, filtrul sediment retine toate impuritatile si particulele mai mari de 1 micron.

  1. Dupa aceea, filtrul precarbon elimina din apa toate substantele chimice periculoase, precum: insecticidele, materialele sintetice cancerigene sau clorul.
  2. In etapa urmatoare ultrafiltrarea elimina toate bacteriile si microorganismele, precum E.coli, Giardia, Protozoan Cysts si Cryptosporidium. In acelasi timp insa, ultrafiltrul mentine in apa mineralele de care organismul nostru are nevoie.
  3. In final, filtrul postcarbon elimina gazele dizolvante cu miros neplacut. In acest fel reda apei gustul si culoarea naturala.

Acesta este procesul de purificare in cadrul unui dozator de apa prin care trece apa venita din reteaua orasului, inainte sa ajunga in paharul tau.

Iar faptul ca detii un asemenea dozator si ca bei apa filtrata, iti aduce o multime de beneficii, printre care si:

  • -posibilitatea de a folosi mereu o apa filtrata, curata si sanatoasa, atat pentru hidratare, cat si pentru gatit sau spalat legume si fructe;
  • -confortul de a avea in permanenta o apa purificata, atat rece cat si calda;
  • -accesul in permanenta la o apa mineralizata, optima pentru o hidratare corespunzatoare;
  • -costuri reuduse in comparatie cu achizitia de apa imbuteliata;

 

In ceea ce priveste schimbarea filtrelor in cazul unui dozator de apa cu filtru, acest lucru se realizeaza la perioade lungi de timp. In functie de filtrele pe care le achizitionezi s-ar putea sa fi nevoit sa le schimbi fie o data, fie de doua ori pe an.

 

Profita si tu de beneficiile oferite de un dozator de apa si consuma zilnic apa curata si sanatoasa.

 

 

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Foarte interesant articolul. Spre marea mea rusine, nu stiam cum functioneaza doar intuiam. O zi in care ai invatat ceva nou nu este o zi pierduta

  2. Răspunde

    Cred ca mi ar placea si mie unul ca sa nu mai cumparam baxuri de apa plata cum facem acum

  3. Răspunde

    Si eu ma gandesc serios sa-mi cumpar un dozator de apa pentru ca am vazut ca ti-l aduce la domiciliu si as scapa de cumparat apa plata si de carat 4 etaje.

  4. Răspunde

    Sincera sa fiu nu stiam multe dintre informatiile oferite. Am sa ma interesez si eu de unde as putea achizitiona un astfel de dozator

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: