Care e rolul filtrelor de motor si ce masinarii folosesc filtre hidraulice?

Vrei sa stapanesti notiunile de baza despre autoturismul pe care il conduci?

Indiferent daca esti incepator sau daca conduci de ceva vreme, e bine sa stii cat de cat ce se intampla sub capota masinii tale.

Asa ca, astazi iti vorbesc despre rolul uleiului de motor, al filtrelor de ulei si despre cat sunt ele de importante pentru ca masina sa functioneze bine.

In plus, daca tot suntem la subiectul filtre de ulei, iti vorbesc si despre filtre hidraulice si despre masinariile care au nevoie de ele.

Care e rolul filtrelor de ulei?

Uleiul de motor asigura buna functionare si lubrifierea componentelor motorului.

Dar, pentru ca uleiul sa isi faca bine treaba, masina are nevoie de un filtru de ulei care sa indeparteze eventualele impuritati care ajung in acest lichid.

Un ulei curat protejeaza mai bine piesele componente ale motorului. Cu cat lichidul este mai limpede, cu atat lubrifiaza mai bine motorul si ii asigura o viata mai lunga.

De asemenea, un ulei filtrat are o presiune optima in interiorul motorului.

Cum functioneaza?

Pompa de ulei trimite uleiul spre filtru. Ajuns aici, uleiul trece prin materialul filtrant din care este compus filtrul de ulei.

Impuritatile raman in filtru, in timp ce uleiul curatat isi continua drumul prin motor.

Cand se schimba filtrul de ulei?

Filtrul de ulei trebuie schimbat periodic. Cel mai recomandat este sa il inlocuiesti atunci cand schimbi si uleiul. Asa, eviti ca impuritatile din filtrul vechi sa ajunga in uleiul proaspat schimbat.

Care este rolul filtrelor hidraulice?

Motoare hidraulice folosesc, de exemplu, masinile agricole, macaralele, utilajele forestiere sau buldozerele.

Si, la fel ca orice motor, si motorul hidraulic are nevoie de ulei de motor si de un filtru care sa il curete.

Rolul filtrelor hidraulice este sa filtreze impuritatile (precum particulele de metal) din uleiul de motor. Filtrele hidraulice protejeaza circuitul hidraulic al motorului si componentele precum valvele individuale sau pompele.

Nefiltrate, impuritatile produc mari pagube masinariilor.

De fapt, cele mai multe probleme ale motoarelor hidraulice sunt cauzate tocmai de uleiul nefiltrat corespunzator, asa ca este important sa schimbi filtrul si uleiul conform specificatiilor de pe manualul de utilizare.

Schimarea periodica a filtrului de ulei contribuie si la reducerea consumului de combustibil.

Unde se monteaza?

Filtrul hidraulic poate fi pozitionat intre pompa si valvele de control, inaintea returului in rezervor sau intre pompa si rezervor.

Vezi, asadar, ca este destul de simplu de inteles de ce este importat sa fii atent la uleiul de motor si la filtrele care il curata.

Indiferent daca ai un autoturism sau daca folosesti masinarii cu motor hidraulic, aceste elemente sunt esentiale pentru buna functionare a motoarelor.

 

P.S. Daca ai nevoie de filtre hidraulice, le gasesti la magazinul online www.ph-t.ro.

 

Inlocuieste-le din timp si asigura-te ca utilajele pe care le conduci functioneaza la parametri optimi.

More about Jasmine

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: