Cum sa amenajezi in mod atragator un apartament de inchiriat?

 

O investitie imobiliara sau pastrarea unui bun imobiliar poate fi o sursa de castig daca este administrat imobilul in mod eficient. Un apartament poate fi cea mai buna alegere daca este momentul unei achizitii imobiliare ca investitie, cu conditia sa fie intr-o zona buna, cu acces imediat la mijloace de transport in comun, la magazine si, eventual, la scoli.

 

Apartament de inchiriat pe termen lung

 

In Occident se practica frecvent inchirierea apartamentelor nemobilate, dotate doar cu cateva aparate electro-casnice. Insa in Romania sunt inca preferate apartamentele mobilate, mai ales de catre studenti, dar chiar si de catre familii.

Un apartament se poate inchiria mai greu daca pretul va fi prea ridicat, deci este de preferat a se cere o chirie cu pret mediu. Asadar, investitiile in imobil nu trebuie sa fie exagerate, dar locuinta trebuie sa aiba un aspect curat si ingrijit. Un apartament sau o casa cu incaperi luminoase, cu o renovare recenta, chiar daca folosindu-se materiale ieftine, mobilat minimalist va aduce mai degraba clienti decat o locuinta cu mobila veche sau cu un aspect incarcat.

Proprietarul trebuie sa ofere o locuinta cu toate utilitatile functionabile – incalzire, canalizare, instalatii sanitare, instalatii electrice; in rest, dotarile oferite pot fi minime sau complete.

 

Apartament de inchiriat in regim hotelier

 

In ultima vreme, multi dintre proprietarii de apartamente si chiar de case si pensiuni s-au orientat spre inchirierea acestora in regim hotelier. Insa astfel de imobile trebuie sa fie pozitionate cat mai central sau in apropierea unor zone cu interes turistic, iar aspectul si starea acestora trebuie sa fie impecabile.

Inchirierea unui apartament in regim hotelier este, intr-adevar, mai complicata decat inchirierea pe termen lung. Pe langa indeplinirea unor conditii legale pentru acest gen de afacere, schimbarea frecventa a celor care folosesc apartamentul necesita o permanenta implicare a proprietarilor sau, eventual, angajarea unei agentii imobiliare care sa preia toate sarcinile de administrare a imobilului.

Daca baza unei astfel de afaceri este buna administrare, succesul rezulta din aspectul si promovarea locuintei. Daca la inchirierea pe termen lung este suficienta o renovare a interiorului pentru a avea un aspect curat si ingrijit, oaspetii ocazionali, care aleg locuinta pentru a o folosi pe termen scurt sunt atenti la detalii oferite in general de hoteluri sau pensiuni: aspect, confort si dotari, dar si amplasare in zone cu acces imediat spre locurile de interes.

Practic, cei care inchiriaza un apartament pe termen scurt cauta sa gaseasca aici ceea ce au acasa. Asadar, oaspetii vor aprecia detalii precum vesela si tacamurile din bucatarie, prosoape sau sapun si sampon in baie, lenjerie de pat si chiar paturi de bumbac, care sa asigure un plus de caldura pentru noptile mai racoroase si asa mai departe.

 

Prezentarea facuta apartamentului sau casei pe un website propriu sau pe site-uri dedicate unor astfel de oferte trebuie sa foloseasca fotografii care sa atraga interesul posibililor oaspeti, insa recomandarile celor care au folosit locuinta sunt la fel de importante. Asadar, realitatea trebuie sa corespunda cu imaginile si oferta, ceea ce inseamna ca totul trebuie sa arate si sa functioneze impecabil.

In plus, ospitalitatea gazdelor ii impresioneaza intotdeauna pe oaspeti, iar cateva bomboane sau fructe proaspete lasate la indemana acestora vor fi cu siguranta bine primite.

 

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Eu as pune accentul pe cosmetice de calitate in baie, prosoape si lenjerii de calitate, dar si mici atentii, un vin, ciocolata, fructe.

  2. Răspunde

    foarte putini proprietari inteleg cat de important este sa pui in apartamentul tau de inchiariat mai mult decat un pat, o masina de spalat si un televizor. Chit ca omul care se muta poate va schimba anumite elemente de decor, contactul cu un loc amenajat frumos, nu doar de locuit ca sa nu dormi in gara, coteaza enorm.

  3. Răspunde

    Foarte util articolul, pentru mine. Am in viitor un apartament de inchiriat dupa ce vand o casa nostenire si-mi voi cumpara unul.

    1. Răspunde

      Super!

  4. Răspunde

    daca este pe termen lung, conteaza mult sa fie spatios si curat. daca e pe termen scurt, intr-adevar, micile atentii fac diferenta!

    1. Răspunde

      Cred ca micile atentii fac diferenta oricand 🙂

  5. Răspunde

    Nici eu n-as putea inchiria un apartament care sa nu aiba un minim de confort. E normal ca si pretul sa fie conform cu dotarile.

  6. Răspunde

    As vrea sa amenajez o casa 🙂

  7. Răspunde

    E important confortul si amenajarea unui hotel pentru a avea succes.

  8. Răspunde

    Eu am stat cu chirie, de doua ori, de fiecare data in apartamente mobilate. Nu mi-am adus de acasa decat hainele, lenjeria, cosmeticele si calculatorul. Dar asta doar pentru ca am stat la persoane relativ cunoscute. Nu cred ca un strain mi-ar fi pus la dispozitie casa exact asa cum se afla, doar ca nu locuia in ea pt ca statea la tara acum…

  9. Răspunde

    Aș face ca apartamentul să ofere căldură, să fie prietenos, să nu-i lipsească nimic din ceea ce te face să te simți ”acasă”. Ca și cum aș locui eu.

  10. Răspunde

    Mi se pare ca, atunci cand ai grija ca un loc sa fie confortabil, e mult mai usor sa iti atragi chiriasi buni si onesti.

  11. Răspunde

    In general proprietarii nu sunt interesati de buna sedere a chiriasilor, astfel pe langa suma imensa ceruta conditiile lasa de dorit in multe cazuri, desi suntem in sec.XXI.

  12. Răspunde

    Eu am rezervat acum pentru Sibiu un apartament de pe AirBnb si a fost de vis! Ma bucur ca i-am descoperit si chiar voi face si eu un articol pe blog despre ei 🙂

  13. Răspunde

    Am cativa prieteni care au apelat la airbnb si au fost tare multumiti. Au platit mult mai putin de cat daca ar fi apelat la un hotel. Nu stiam ca as putea si eu sa fac asta! O idee buna pentru cei cu apartamente de inchiriat

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: