Cat de toxica este frumusetea ta?!

Frumusetea ta de astazi poate sa reprezinte boala ta de maine.

Multe femei isi cauta frumusetea intr-un borcan cu crema, un rimel care sa-i puna in evidenta ochii sau un ruj care sa reziste mai multe ore pe buze. Dar putine sunt cele care se intreaba daca este cu adevarat aceasta frumusete din prezent – toxica in viitor.

Astazi vreau sa discutam despre ce inseamna frumusete toxica si cum putem sa o evitam.

Sunt multe produse cosmetice care in fond par similare. Cu ce este o crema mai presus decat alta?! Cu siguranta raspunsul vostru va fi indreptat catre pret. Insa v-ati intrebat daca acel pret este pretul corect pe care-l merita tenul vostru?!

Pentru toate fetele care-si doresc cu adevarat ca frumusetea lor sa persiste si peste 10-20 de ani (si daca vi se pare o prea lunga perioada de timp, aflati ca trec intr-o secunda) astazi luam la „puricat” etichetele produselor cosmetice.

Si ne raportam la continutul cel mai uzual existent.

In toate produsele cosmetice sunt ingrediente sintetice si ingrediente naturale.

Dintre cele naturale, cele bio sunt cele cu adevarat extraordinare pentru frumusetea noastra pe termen lung:

 

~ uleiuri: de argan, de cocos, de samburi de struguri, de caise, de musetel,germeni de grau,etc)

~ uleiuri esentiale (rozmarin, lavanda, mirt, lamaie, portocala, cuisoare, scortisoara, etc)

~ extracte din plante (aloe vera)

~ Tocoferil acetat  este vitamina E

~ ceara, polen, laptisor de matca

Dar nu este suficient ca produsele folosite in preparatele cosmetice sa fie naturale. Pe noi, medicii, ne intereseaza atunci cand recomandam un produs cosmetic sa fie din ingrediente 100% naturale, sa nu contina parabeni, siliconi, organisme modificate genetic, coloranti sau conservanti care pot determina reactii locale alergice pe termen scurt si reactii generale pe termen lung.

Ne intereseaza sa aiba certificate Bio, asa cum sunt fito-dermato-cosmeticele de la Gamarde.ro – care respecta tenul fiecarei femei, care ofera o frumusete naturala si sanatoasa.

„Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  prevede că jumătate din populația occidentală va fi victima alergiilor de orice natură (respiratorii, alimentare, profesionale etc) în 2050.”

Atunci cand faci alegeri pentru frumusetea ta ar trebui sa o faci in cunostinta de cauza.

Gamarde.ro nu utilizeaza nici macar clor atunci cand curata masinile, realizand  inclusiv evacuari nepoluante, folosind recipiente biodegradabile si refolosibile.

 

Cu toate acestea trebuie sa spun ca nu sunt de acord cu cei de la Gamarde.ro care spun: „Gamarde se adreseaza consumatorilor care cauta calitate si eficienta, dar si produse care nu dauneaza mediului inconjurator sau propriei lor sanatati” pentru ca noi toti ar trebuii sa folosim doar astfel de produse!

Sta in puterea noastra sa ignoram producatorii de creme, serumuri sau alte produse cosmetice care vand la preturi mici frumusete toxica. Sta in puterea noastra sa alegem calitate si frumusete organica pentru ani, nu pentru zile.

In felul acesta, daca noi toate am incerca sa folosim doar produse fito-dermato-cosmetice certificate Bio, celelalte pur si simplu ar disparea din cauza ca nu ar mai avea cumparatori.

Atentie la eticheta! Produsele sintetice ne ofera frumusete toxica!

~Acidul adipic este un stabilizator aprobat in Uniunea Europeană, utilizarea sa este interzisă însa in  multe țări, deoarece acidul se află încă în faza de testare. Se gaseste chiar si in oja alaturi de formaldehida producand ca prima reactie stranut si iritatie locala.

~DBT, formaldehida, toluenul, xylenul şi camforul sintetic -cele mai toxice substante care impreuna cu aluminiul din multe produse cosmetice se cumuleaza pe termen lung.

Si daca primul gand care va vine in minte este ca voi folositi doar un ruj si un lac de unghii, un demachiant si o lotiune tonica, aflati ca administrate regulat toate cele 4-5 produse cosmetice folosite zilnic va ofera aceasta frumusete toxica.

Cercetătorii Universităţii Duke şi ai Environmental Working Group au identificat prezenţa metabolitului TPHP (triphenyl phosphate) în organismul femeilor la 10-14 ore după aplicarea ojei pe unghii, această substanţă constituind un disruptor endocrin.”

~ TEA- trietanolamina – emolient derivat din petrol pe termen lung poate fi inductor de diferite cancere)

~ EDTA – etilen-di-aminotetraacetat de sodiu – o substanta chimica folosita ca si conservant (in cazul in care va mai mirati de ce produsele cosmetice au termen de valabilitate 7-8 ani de la fabicare).

~ Metilparaben si propilparaben – conservanti posibil cancerigeni.

~ Formol sau formaldehida (in multe produse care ne „ajuta” sa ne indreptam parul) – produsul de care trebuie sa te feresti! (formolul inca se foloseste in imbalsamari dar LOR  nu le mai trebuie decat „frumusete toxica”)

~Plumbul si mercurul – metale grele despre care s-au scris carti intregi si s-a tot atras atentia asupra lor pentru a nu se mai adauga in produsele cosmetice. Din pacate doar cine citeste eticheta produselor cosmetice descopera ca ele inca mai exista.

Si acum, draga mea, du-te si citeste eticheta produselor tale cosmetice!

Cat de toxica este frumusetea ta?

 

 

More about Jasmine

Comments

  1. Răspunde

    Ai facut la lista cu ingrediente sa fie din chineza, romana cea de toate zilele! Frlicitaru ca ai scris asa un articol frumos!

  2. Răspunde

    Deloc toxica in prezent. Aspectul natural ma caracterizeaza. 🙂

  3. Răspunde

    Sa sti ca mai facut sa citesc etichetele produselor cosmetice din baie. 🙂 In ultima vreme am inceput sa pun pret pe calitate si aleg cosmetice naturale, bio.

  4. Răspunde

    Eu acord mare atenție produselor de îngrijire și de Make up, aleg cu grija și prefer sa investesc in calitate, doar e Spre binele meu.

  5. Răspunde

    Recunosc ca nu obisnuiesc sa citesc etichetele, deobicei ma uit sa nu contina alcool sau parabeni dar stiu ca exista si alti alergieni care trebuiesc evitati, o sa fiu mai atenta sa stii.

  6. Răspunde

    Si eu recunsoc ca pana de curand nu stiam toate detaliile insa acum sunt mult mai atenta atunci cand aleg un produs cosmetic.

  7. Răspunde

    Acum un an început să acord o atenție mai mare la ce produse cosmetice cumpăr. Articolul este foarte bun.

  8. Răspunde

    mereu citesc etichetele mai nou, inainte sa cumpar ceva!

  9. Răspunde

    Am aflat informatii pretioase de la tine. Multe aspecte nici nu le stiam. Si eu apelez la Gamarde pentru ca sunt niste cosmetice in care am incredere

  10. Răspunde

    Multa vreme, a fost foarte toxica. Eram ignoranta total. Acum am inceput sa ma mai destept.

  11. Răspunde

    De ceva timp am inceput si eu sa citesc lista de ingrediente ale produselor mele cosmetice si am identificat cateva care dauneaza tenului meu.
    Cat despre produsele Gamarde, imi plac foarte mult si mi se potrivesc de minune!

Leave a Reply

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: